Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2012, 17:16
kot napisał(a):Wyświetl post
ADAMIAKOWA i tofik

Że tak powiem, zastanówcie się, kto zrobił więcej dla pierwszej drużyny czy młodej Wisly Cupiała - Stan z Maaskantem, czy wszyscy ich poprzednicy w Wiśle, wraz z Wiślakami - trenerem Moskalem, skauto-dyrektorem Kapką lub Kulawikiem od obecnej ME

Decyzja Stana o likwidacji szkoleniowej "komuny" w Wiśle, jest tak oczywista i niezbędna od lat w Wiśle, jak słońce na niebie. 24 latkowie z ME i rezerwowi lub rekonwalescenci z 1 składu, to zaprzeczenie szkolenia młodzieży. Kilka lat temu, napisałem tutaj, dokładnie te same slowa, które Was w wydaniu Stana, tak wzburzają. Wam się nadal mylą systemy i te piłkarskie i te społeczne, chyba też. Oby Stan zrealizował swoje zadania w Wiśle, na przekór Wam.

Żeby slowa Stana manipulować Jaliensem czy Lameyem, trzeba chyba być Adamiakową i Smudą w jednym. Natomiast nazywając Cupiała szkodnikiem Wisly, trzeba chyba być wzorcem Polaka czyli wrogiem rodaka.

Ja wiem, że czasami trudno rozpoznać własną twarz, ale nawet na anonimowym forum warto mieć poczucie rzeczywistości. W związku z Waszymi wypowiedziami, zmuszony jestem Was nazwać szkodnikami, mieszającymi w głowie, szukającemu "złotej reguły" piłkarskiej - Cupialowi, który mam nadzieje, że wreszcie przestanie szukać tej reguły i z cierpliwością, zawierzy doświadczonym profesjonalistom, takim jak Stan, a zwłaszcza jemu.
Ćpiesz ?
W ogóle nie zrozumiałeś wypowiedzi którą kierowałem do wcześniejszego posta adamiakowej właśnie, a się naprodukowałeś z tą rozprawką )
No to napiszę jaśniej. Stan ma absolutnie rację, nie wiem gdzie żeś odczytał, że się z nim nie zgadzam.
No i czy zdanie temperament Cupiała szkodzi Wiśle = Cupiał jest szkodnikiem ? Błagam.
..
Odpowiedz cytując