|
Senior Member
|
|
kha1 napisał(a): 
Mnie jest jego nadal szkoda. Pieniądze całkowicie zniszczyły jego talent, który niewątpliwie posiadał. Jego transfer do tego rosyjskiego klubu jest dla mnie całkowicie realny. Zdziwiłbym się, gdyby przeszedł do jakiegoś klubu, który zamiast kasy, oferowałby ambicje.
Wielka szkoda. Po ewentualnym transferze mam nadzieję już o nim nie usłyszeć.
|
No to się zaskoczysz
Cytat:
Euzebiusz Smolarek odmówił Rosjanom
Euzebiusz Smolarek nie zostanie jednak piłkarzem Uralu Jekaterynburg. Polski napastnik otrzymał ofertę i negocjował z II-ligowcem z Rosji. Ostatecznie w Uralu nie zagra, gdyż podczas rozmów działacze zmienili warunki umowy - doniosły rosyjskie media.
Smolarek niedawno rozwiązał swoją umowę z katarskim Al-Khor. Następnie otrzymał propozycję z Uralu. Według "Sport Life" działacze klubu z Jekaterynburga obiecali Polakowi 2,5-letnią umowę.
Po przyjeździe Smolarka do Rosji okazało się, że czeka na niego półroczny kontrakt. I to pod warunkiem przejścia testów. Na takie warunki "Ebi" nie przystał. Negocjacje nie przyniosły zmiany stanowisk, dlatego Smolarek odmówił podpisania umowy i wyjechał.
- Przystaliśmy na przesłane warunki. W rzeczywistości okazało się jednak, że umowa jest zupełnie inna - powiedziała osoba reprezentująca interesy Smolarka. - Teraz "Ebi" znajduje się w Holandii. Jest nim zainteresowanych kilka klubów z tego kraju - dodał przedstawiciel napastnika.
Smolarek w piątek stwierdził, że mógłby wrócić do Polski. - Rozważyłbym ofertę z Legii - powiedział. Jednocześnie zaznaczył, że wyklucza powrót do Polonii Warszawa. - Jeden pobyt w tym klubie w zupełności mi wystarczy - stwierdził.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
|
|
|