Temat: Nie dla ACTA
Wyświetl pojedynczy post
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2012, 19:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od tego filmiku , to PIS jest tak samo winny jak PO i PSL bo głosowali za ACTA w Parlamencie Europejskim reka w reke. Przeciw ACTA byl tylko SLD
Tu masz wytłumaczenie dlaczego tak głosowali:

Europoseł Marek Migalski jest na swoim blogu szczery do bólu. Przyznaje, że głosował za umową ACTA, ale jednocześnie... nie wiedział za czym głosuje. Jego zdaniem 90 proc. europosłów nie wie tak naprawdę na co oddaje swój głos. Oto przygnębiający obraz europarlamentu.

"Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać. Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko" - przyznał na blogu Marek Migalski, europoseł PJN.

"Mógłbym dziś coś ściemniać na okoliczność mojego głosowania w PE 24 października 2010 roku. Że jednak uważam, że część zapisów jest sensowna, że moja grupa zgłaszała swoje uwagi, że istnieje konflikt między wolnością internetu, a prawami własności intelektualnej. Jestem na tyle inteligentny, że coś wiarygodnego bym wymyślił. Ale prawda jest inna - w 90 procentach przypadków posłowie i europosłowie nie mają pojęcia o tym, nad czym głosują" – napisał na blogu Migalski. Zdaniem eurodeputowanego przyczyną takiego stanu rzeczy jest za duża ilość aktów prawnych ustanawianych w parlamentach. "Mamy do czynienia z zalewem ustaw, uchwał i rezolucji i nie ma szans, żeby jeden deputowany był w stanie się zorientować, co jest przedmiotem głosowania, w którym bierze udział" – podkreśla.
Odpowiedz cytując