Temat: Nie dla ACTA
Wyświetl pojedynczy post
loozak84
Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2012, 19:27
wolfy napisał(a):
Gratulacje dla ludzi próbujących usprawiedliwiać to co robi PO wpadkami PiS-u lub usprawiedliwiać ignorancję tych drugich. PiS jest technicznie opóźniony w stopniu równie wysokim jak PO, ale to ma być argumentem za?

Będę szczery - uważam ludzi którzy głosowali za drugą kadencją PO za idiotów. Mój pogląd na intelekt tych dzięki którym mamy kolejne "sukcesy" to jedno, ale robienie z dyskusji o poważnym kryzysie demokracji (a jest nim skuteczne przepchnięcie ACTA przez PO z totalnym olaniem ekspertyz i bez dialogu z ośrodkami społecznymi) kolejnej partyjnej napierdalanki jest zwyczajnie szkodliwe. Ci idioci właśnie zostali uświadomieni i mogą się przydać. Mogą zrobić coś również we własnym interesie, zanim rząd ich złapie jeszcze krócej za mordę i będziemy mieli model rosyjski demokracji.
Można śmiać się (lub płakać) ze facebookowe ludki dopiero teraz zaczęły coś kojarzyć, ale nie wolno tracić z oczu celu. A właściwie dwóch:

1) Zapobieżenie niejasnym przepisom otwierającym drogę o nadużyć
2) Danie po łapach rządzącym tak, żeby następnym razem cztery razy się zastanowili zanim spróbują coś majstrować za plecami wyborców.

To się liczy, a nie: kto akurat miał rację.

P.S. Dla każdego wyborcy PO który poczuł się dotknięty: wyraziłem szczerze swoją prywatną opinię. W dupie mam to co sądzisz o Kaczyńskim, nie jestem wyborcą PiS-u, nie obchodzi mnie też jaki to ciąg myślowy skłonił cię do postawienia krzyżyka tam gdzie to rzeczywiście zrobiłeś. Nie dyskutujmy o tym tutaj.

P.S. 2: Coraz ciekawiej - Ministerstwo Kultury zdaniem RPO już przygotowało projekt nakazujący dostawcom śledzenie internautów. Brak mi słów...

Nikt sie do niczego nie przyda. Pamietasz rok temu afere z OFE i zwiazany z tym szum? A pamietasz wynik wyborow?
Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze i teraz zupelnie nic sie nie zmieni.
http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html
Odpowiedz cytując