Temat: Nie dla ACTA
Wy¶wietl pojedynczy post
mi¶qu
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2012, 16:53
pysio napisał(a):Wy¶wietl post
ta ACTA ma też swoje plusy.. zmusi wszystkich użytkowników Internetu do zaprzestania piractwa.. w końcu zaczniemy kupować oryginalne programy/gry/filmy/muzykę.. ACTA wyeliminuje szarą strefę i w następstwie doprowadzi do obniżenia podatków w kraju..

tak to ja widzę..
może jeszcze ci szkoda tych gangów milionerów? Oni zarabiają nieziemiskie kwoty, a zwykłego obywatela robią przestępcą... oj jacy oni biedni. Wszystkie media, wytwórnie, banki są sterowane przez jedną mafię, a bastion nowej swobody obywatelskiej też ma być zakneblowany? Widzisz jakiekolwiek plusy? Dla kogo?

to już nie tylko chodzi o neta, koncerny przejmują wszystko!

Media - tv, gazety - wszystko sprzedawane do rąk kilku osób, już wcale nie jest śmieszna próba udupienia TV Trwam. Niektórym może się niepodobać, ale jako medium opłacane przez jego odbiorców jest niezależne i niewygodne, dlatego należy je udupić.

A inne koncerny? Najpierw farmaceutyczne, które doprowadziły do II WŚ, teraz naftowe doprowadzające do wojen. Banki też stają się jedną wielką światową korporacją, a najgorsze będą korporacje i patenty na żywność, to dopiero będzie dramat!

Najpierw UE, Unie na innych kontynentach a potem globalny rząd! Kryzys - kolejny pretekst do zaciśnienia eurokołchozu, do kolejnego ograniczania suwerenności krajów. Jeszcze my mamy ratować strefę Euro, dzięki temu że w niej nie byliśmy, dzięki temu że społeczeństwo nie popadło w panikę jakoś przechodzimy kryzys bez spektakularnych krachów, a mówią nam że mamy ratować strefe...

W USA bajka terroryzmu, u nas bajka kibolizmu do zwiększania inwigilacji, uprawnien policji, dozbrojenia jej, a lud ma to kupować.

Pare lat temu oglądając "Wezwanie do przebudzenia" bym to olał, ale to co się wyprawia w ostatnim roku na naszych oczach powoduje że chyba zaczne w to wierzyć. Zresztą zobaczcie sobie na Youtubie ten film, jest długi ma 16 części, ale po latach może sobie wspomnimy, że to była prawda.
Zaciekawił mnie tzw zakon iluminatów i ich symbole na dolarze amerykańskim, a przy okazji, że to ich środowisko odpowiada za wydarzenia w Norwegii... a nam kazą wierzyć w jakiegoś chrześcijańskiego nacjonalistę. Net to ostatni bastion gdzie możesz przeczytać, obejrzeć coś niezależnego. To, że popieram dostęp do filmów, meczów, muzyki itd to już inna kwestia, drugorzędna kwestia.

Dobrze zrobili z tymi stronami, przynajmniej o ACTA zrobiło się głośno. Tacy ludzie jak ja by nic o tym nie wiedzieli...
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytuj±c