Temat: Nie dla ACTA
Wyświetl pojedynczy post
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2012, 07:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja wcale nie jestem pewien, że to ściema. Nie zdziwiłbym się, gdyby przy okazji wyszło na jaw, że rządowy intranet ma poziom zabezpieczeń zbliżony do mojego domowego WiFi. Zwłaszcza jeżeli przetarg i technicy byli załatwieni po znajomości.

Żyjemy w niepoważnym kraju, a skoro udawało się wyciągnąć pocztę dyplomatyczną USA...

Naprawdę nie byłbym zdziwiony.
Zgodzę się jak najbardziej. Zabezpieczenia ogólnie w polskim internecie to jak ogrodzenia na nowoczesnych stadionach, niby jest, ale wystarczy lekko nogę przerzucić i jesteś na murawie.
Tylko jeśli chodzi o tych którzy się wzięli na początku za WALKĘ to niestety też mega sprytem i umiejętnościami nie grzeszą.
Zobaczymy co teraz inne grupy pokażą.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja wcale nie jestem pewien, że to ściema. Nie zdziwiłbym się, gdyby przy okazji wyszło na jaw, że rządowy intranet ma poziom zabezpieczeń zbliżony do mojego domowego WiFi. Zwłaszcza jeżeli przetarg i technicy byli załatwieni po znajomości.

I dlatego nie należy dawać numerów kart żadnym firmom. Ja korzystam ze "zdrapek", jeżeli mam potrzebę.
A tak między nami - ja skorzystałem, bo dostałem od Sony rozmaite bonusy, zaś to co wyciągnęli z bazy na mój temat mogą sobie wsadzić
I dlatego pierwsza rzeczą której Cie naucza w szkole/na kursach/na studiach związanych z informatyka to: wprowadzasz swoje dane do neta = jesteś głąb. Ja nigdzie swojego nazwiska nie podaje, a danych do kart nie wspomnę.
Odpowiedz cytując