Bobek90 napisał(a):

------------------------------------------------
Marszalek, Mourinho "szarakiem"?! W Porto LM i PU. W Interze LM (kiedy oni wczesniej ta LM zdobyli). A w Realu slabiutko?! Zerknij jak ten Real gral przed Mourinho. Sezon przed Mourinho (ten w ktorym wydali na transfery krocie, kupujac miedzy innymi Ronalda, Alonso i Benzeme) odpadl w pucharze Krola z jakim Alcorcornem (3 czy 4 liga chyba), z LM z Lyonem, lige tez przegrali. Z Mourinho pierwszy sezon to polfinal LM (pierwszy od 6 lat), puchar krola (pierwsze trofeo od pewnego czasu). Teraz w lidze 5 pkt przewagi nad Barcelona (mimo ze Real jest zdecydowanie slabszy). Malo?
|
Nie pisałem, że jest szarakiem tylko nie jest znów takim magiem jakim go malują. Trener, który raz ma szczęście, a raz go nie ma i tyle. W Realu jest dlatego, że wpisuje się to w ich strategię działania. Czyli aby było głośno. Dlatego kupili Ronaldo, Figo swego czasu oraz Zidana. Teraz ściągnęli Murinho. Gdyby bardziej skupili się na budowie zespołu a nie na kreowaniu show to inaczej by to wyglądało. A opłacać im się to też nie za bardzo bo dlugi chyba mają olbrzymie. Co do Murinho, to nie wiem jakby się potoczyła jegi kariera gdyby niejaki Howard stojący w bramce United po uderzeniu z wolnego, sparował piłkę w bok a nie pod nogi zawodnika Porto. Bramka na wyjeżdzie dała awans Porto. Ale zanim Porto ją strzeliło to było objeżdżane przez United jak tyczki. To widać była magia Murinho, dać im grać a oni i tak nie strzelą

Polecam rewanż na Old Trafford z sezonu gdy Porto wygrało LM.
Real powinien śięgnąć po dobrego trenera, ktory w welu miejscach okazał się fachowcem najwyższej miary. Mianowicie Hiddinka. Trenera a nie jakiegoś show mena, do tego o niskiej kulturze własnej. Nie napisałeś mi jeszcze jakie to sukcesy w Anglii święcił gdy miał kasy na kogo chciał. I Ile tam pracował ?