Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2012, 23:56
Problem Realu polega na tym, że przy Barcelonie są jak dzieci we mgle. Nie ta para kaloszy. Brak pomysłu na grę i zwyczajnie są na tle Barcelony przeciętni. CR to chyba norma,że zawodzi w ważnych spotkaniach. Będąc trenerem Portugali posadziłbym faceta na ławie a pierwsze skrzypce dał Naniemu. Ronaldo ma słabiutką psychikę. Jest to piłkarz bardzo dobry ale nie wybitny na miarę Messiego. Nie rozumiem tych porównań Messi-Ronaldo. Tak samo nie rozumiem przekrzykiwań kto lepszy. Barcelona czy Real. Widać gołym okiem, że Barcelona jest lepsza, deklasuje Real pod każdym względem. Pisze to jako osoba z zewnątrz. Nie sympatyzuje ani za jednymi ani za drugimi. Nie podoba mi się ten styl gry. Jest nudny. Tak jak cala liga hiszpańska. Na silę buduje się tam emocje gdy zwyczajnie ich tam nie ma. I nie pisze tego o meczu Realu z Barceloną, chociaż ta rywalizacja jest okrutnie na siłę podgrzewana. Cała liga jest nuda, bo przed każdym sezonem można obstawić, kolejność na koniec roku. Pierwsza Barcelona, długo nic i Real i znów długo nic i Sevilla lub Valencia. Emocje jak w krykiecie.

Barcelona jest absolutnie poza zasięgiem wszystkich. Piszę o świecie nam znanym. Może gdzieś w jakiejś galaktyce jest zespół, który nawiąże z nimi walkę ale na pewno nie są to Galakticos z Madrytu. Nie, to nie ten poziom. i doprawy nie wiem jak trzeba być ślepym aby nie widzieć ile dzieli Real od Barcelony.

A co do Pepe, to odnoszę wrażenie, że w Anglii musiałby znienić swój styl gry. Nikt z nim by się tam nie .......ił. On komuś wejdzie to zaraz ma przejechane po łydce. Trzeba pamiętać, że to piłkarz o całkiem ciekawych umiejętnościach czysto piłkarskich. Od pewnego czasu zachowuje się jak debil i nie wiem za bardzo czemu ma to służyć? Trafi na jakiegoś rzeźnika bez pczucia humoru i może być nieciekawie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.01.2012 o godz. 00:01.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując