GaoFeng
Tak jak juz wspomnialem, nie chce mi sie brac udzialu w dalszej dyskusji. Nie mam poprostu czasu i checi na ciagle siedzienie i pisanie postow. I... prawie dotrzymam slowa.
Odniose sie tylko do kilku zdan ktore mnie "uderzyly"
Cytat:
|
Moze maja najlepszy system na swiecie, ale nie koniecznie dlatego, ze maja jakis nadzwyczajnych trenerow, baze czy nie wiem (chociaz maja naprawde swietnych trenerow i baze)
|
To jak, maja ta baze czy nie?
Cytat:
|
Wiec cel jest ten sam! Przygotowac mlodych pilkarzy na tym etapie do dalszego rozwoju w Katalonii!
|
Hmm, ty widzisz co piszesz? Escola Barcelona Varsovia ma za zadanie przygotowac mlodych graczy do ewentualnego dalszego rozwoju w La Masii. A
czy La Masia przygotowuja mlodziakow by Ci ewentualnie przeszli do jakiejs innej szkolki i tam konynuowali treningi?
Cytat:
|
Czy np. Mrozinski i Duda kiedys beda dobrymi pilkarzami, to juz przeciez calkiem inny etap rozwoju, na ktory, w tym przypadku, Stal Mielec nie ma zadnego wplywu!
|
Bzdura. Wplyw ma. Czego sie w mlodych latach nie nauczy, tego juz pozniej nie nadrobi. Ale mniejsza o o to. Ja Cie poprosilem bys podal pilkarzy ktorzy wyszli z tych szkolek, a ty mi podajesz juniorow...

Pretensje miej do siebie.
Cytat:
|
Na obecnym etapie sa na dobrym poziomie i na pewno nie gorsi niz pilkarze z Niemiec czy Holandii w tym samym wieku.
|
Naprawde nie wiem bo ich nie widzialem w akcjii. Ale jesli tak stanowczo o tym mowisz to choc laskawie daj jakis argument ktory poprze twoja opinie. Jakis filmik, artykul, cos w tym stylu. Bo narazie to tylko twoje slowa.
Cytat:
|
Ty jako pierwszy poddales argument "zainteresowanie futbolem", pamietasz?
|
Ktory odnosil sie do
Brazyli i Argentyny!
Cytat:
|
W Niemczech wlasnie NIE mieli kilka lat temu dobrych trenerow! Zmienili calkowicie szkolenie trenerow i powstaly tzw. "Stützpunkte" (baze szkoleniowe) w kazdym powiecie
|
Napisalem:
"Tak zrobily swego czasu Niemcy. Kilkanascie lat temu postawily na regule, czyli zainwestowaly ogromne srodki w baze, w trenerow, itd."
No, nie pomylilem sie az duzo.
Cytat:
|
Polska jest prawdopodonie najwiekszym krajem we wschodnej Europie jesli chodzi o ilosc ludzi uprawiajac pilke nozna.
|
Prawdopodobnie nie rozumiesz moich postow. Nie mamy bazy, nie mamy trenerow, nie mamy systemu szkolenia. Nie jestesmy tez kulturowo, mentalnie, ekonomicznie, pogodow,itd. Brazylia czy Argentyna. Koniec.
Cytat:
|
A w hali nie mozna trenowac?
|
Padne. Toz to ja ciagle mowie ze do szkolenia potrzebna jest baza! Ty zas potrafiles napisac;
"Kluczem do sukcesu to tylko i wylacznie dobrze wyszkoleni trenerzy, dobra selekcja i dobry scouting, nic wiecej!" Zdecyduj sie w koncu! Wazna jest ta baza czy nie...
Cytat:
|
w Brazylii maja bardzo dobry system szkolenia, pomimo ze kluby nie maja ani duzych pieniedzy, ani dobre boiska, natomiast maja dobrych trenerow!
|
Napisalem;
"Czy ja gdzies napisalem ze do szkolenia trzeba bazy Arsenalu i pieniedzy Barcelony? Nie, nie trzeba. Ale jakies wymaganie minimalne musza byc. Rowne boisko, trener znajacy sie na swojej robocie." Mozesz czuc sie geniuszem, "wszyscy" wydaja na boiska (niemcy, hiszpanie, francuzi, holendrzy itd.) a ty odkryles ze to niepotrzebne. Gratuluje
Cytat:
|
Ale dlaczego pilka nozna byla tam tak dluga w kryzysie? Poniewaz caly system szkolenia byl staroswiecki i po prostu nie mieli fachowcow! Zmienili to i efekty juz widac! Cala twoja teoria o pilce w tym regionie, to jedna wielka bzdura!
|
Gdzie ja napisalem ze trenerzy i systemy szkolenia nie sa wazne? Gdzie?
Cytat:
gdzie ja napisalem lub co wskazywa na to, ze dla mnie w juniorach liczy sie tylko wynik? Prosze o cytat, jesli nie masz, to !!!
|
Napisales; bylem w ostatnim roku przypadkowo na dwoch meczach
~ U-12 i ~ U-10/9 w Chorzowie, gdzie mieli bardzo dobrze wyszkolonych pilkarzy (jak na ten wiek)
i grali ladna pilke!
Napisalem; dla Ciebie w juniorach liczy sie
wynik i gra... Ty patrzysz na dziesieciolatkow i sie
zachywcasz ich gra.
Chcesz lapac za slowka? Prosze bardzo, gdzie ja napisalem ze dla Ciebie liczy sie tylko wynik?
I co? Kto tu przekreca wypowiedzi?
Cytat:
|
Widze, ze potrafisz tylko kopiowac wypowiedzi innych, ale nie rozumiesz o co wlasnie chodzi.
|
No to jest nas dwoch

A moze tylko jeden