|
Borys.
Inaczej, słowo klucz to "musi', a nie "mogą".
Jeśli Wisła chce konkurować to musi i już. Zaś Sz. Pan B.C. jest człowiekiem ambitnym i to nie fasmantagorie tylko konieczność, aby móc podtrzymać pozycję MP. Jasne że można założyć wszystko, ale jeśli Cupiał chce dalej wygrywać (w polskich warunkach bo o nich też tu mówię, bynajmniej nie tylko w europejskich) to będzie musiał słowa Stana potraktować b. poważnie o potrzebie większych sum, a czy Stan Valckx będzie czy nie będzie dalej pracował w Wiśle ....to Ja tego nie wiem i sugeruję nie wróżyć z fusów, bo aktualnie nikt tego nie wie chyba nawet sam boss BC.
Co do konkurencji w naszej lidze to tak pod względem sportowym jak i organizacyjnym, jeszcze nam nie odjechała (poza wspomnianą akademią L) i nie należy mitologizować siły rywali, co nie zmienia faktu że dużo w Wiśle musi się stać aby utrzymać status wypracowany przez lata. Wiadomo, infrastruktura, szkolenie i transfery, czyli: kasa, kasa, kasa. W okienku letnim poznamy już pierwsze wiążące odpowiedzi, teraz to nadal wróżenie ze wspomnianych fusów, choć samo dokonanie lub nie, jakiś realnych wzmocnień w zimowym okienku, też da już do myślenia.
Wisła wymaga zmian bo na dotychczasowych zasadach nie będzie dalej wiodła prymatu nawet w naszej miernej lidze, ale też nie należy przeceniać "potęgi" polskiej konkurencji.
Ważne aby jakiś dziennikarz, albo SKWK, zadało proste pytania odnośnie naszego klubu, o właśnie bazę szkoleniową, o akademię piłkarską, o marketing w kontekście zapełnienia R22 i wreszcie o dług Wisły wobec sponsora, który moim zdaniem nie powinien być tajemnicą i na koniec o możliwości transferów, słowem .... jaką siłę ofensywną ma na dziś Wisła. Pytania powinny być skierowane do Basałaja, choć wiadomo że za jego pośrednictwem odpowiedzi udzieliłby nam sam Cupiał.
A tak cisza i pustka i pole do popisu tak dla wiecznych pesymistów że wszystko zmierza do czarnej dziury, albo dla optymistów że ogólnie będzie dobrze, że linia partii słuszna i Moskal da nam złote góry, tymczasem prawda jest taka że ...niewiadomo jak będzie, zwyczajnie jest za mało informacji ...Ja nie wiem. Pewnie za pół roku będziemy dużo mądrzejsi, w kwestii kontraktu dla Stana, wyników Wisły i co najważniejsze dalszej polityki całego klubu, w tym polityki transferowej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.01.2012 o godz. 23:38.
|