borys napisał(a):

|
A ja sadze ze trzeba sie w koncu przyzwyczaic do tego ze Wisla to przedsiebiorstwo a w dodatku zadluzone. Jako takie ma co najmniej nie przynosic strat i dlug splacac. Czasy mecenatu Cupiala w sensie pompowania kasy dawno minely. Nie ma sie co oburzac takie prawo wlasciciela.
|
Z tym co napisałeś ludzie mogą się nie zgadzać, ale taka jest niestety prawda i trzeba się do tego przyzwyczajać. Sytuacja Wisły i tak nie jest tak dramatyczna, jak np. Olympique Lyon. Tam władze zapowiedziały, że co roku będą sprzedawać dwie największe gwiazdy, nie kupując przy tym nikogo. Spójrz sobie na blog olweb.pl, jaka panika jest wśród ludzi, którzy są z tym zespołem od lat...
Ja wiem, że nikt z nas nie może wydawać pieniędzy, których nie ma, ale często polityka klubu prowadzi do naprawdę nierozsądnych ruchów. Bo jak można wyprzedawać piłkarzy i niszczyć to, co tworzyło się przez lata, jednocześnie budując stadion na 60 tysięcy ludzi - kto na niego przyjdzie? Bo przecież nie kibice.
Jak się rozwinie sytuacja Wisły to jeszcze nic pewnego. Przede wszystkim chyba nie warto przekreślać tego składu, nawet jeśli transferów nie będzie, to pamiętajmy, że jest z nami Melikson, Iliev czy Genkow, oni w formie potrafią rozmontować każdą defensywę w naszym kraju, bez wyjątku.