Wyświetl pojedynczy post
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2012, 11:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że w demokracji za puste czaszki jednych płaci cała reszta. Nie miałem zamiaru podważać tego co napisałeś. Bo masz rację, ale niezainteresowani i "przegłosowani" nie są z jednej półki.
A ja po Marszu Niepodległości stwierdziłem, że na wybory już nie pójdę, bo nie tędy droga. Mam wrażenie, że losy tego kraju w ciągu najbliższych lat rozstrzygną się nie przy urnie, tylko na ulicach. Nie jestem jakimś gospodarczo-ekonomiczno-politycznym wizjonerem, ale coś mi mówi, że obecny status quo nie potrwa długo. Sęk w tym, żeby drugi raz nie dać się nabić w butelkę i uważać na wszelkie odgórnie kontrolowane "grupy zbuntowanych", jak na przykład "Oburzeni" z liceum im. Jacka Kuronia .

Ponadto, uważam że o ile alians szeroko rozumianej prawicy z ruchem kibicowskim, w obliczu wyborów był taktycznym błędem, to ze strategicznego punktu widzenia, może to być ruch decydujący o sukcesie. No bo jeśli mamy być szczerzy, kto będzie siłą napędową, ewentualnych demonstracji? Ruch Palikota? Antifa? Środowisko Krytyki Politycznej? Oburzeni?.

Jak dla mnie "Układ", wpychając ruch kibicowski w pewne ramy, sam nałożył sobie stryczek na szyję i zapewnił sobie przebieg ewentualnych protestów pod szyldem, antykomunistycznym i antymainstreamowym.

O ile znów nas nie zrobią w bambuko
W życiu ważne są tylko chwile...