Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2012, 18:23
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
[B](...)

Nikogo nie bawia wyniki w lidze, gdy potem w pucharach (czyli tam gdzie jest powazne granie) dostaje sie becki. Co z tego ze my w tej lidze wygrywalismy jak potem od Levadii dostawalismy. Ekstraklasa to nie Premiership, zeby sie podniecac wygrywaniem w lidze. Liga to tylko srodek, celem jest Europa. Nie mowie tego ja, mowi to... frekwencja, ogladalnosc, sponsorzy... wszyscy! A nasz wyniki w Europie nie powalaja jakos szczegolnie. Byly fajne momenty, ale to nic ponadto co pokazala Legia czy Lech (mowie o ostanich 5-6 latach).
No i to jest właśnie sedno sprawy. Nasze wyniki w Europie są dobre. Na miarę naszych możliwości. Dlaczego oczekujesz fajerwerków? Może Liga Mistrzów to jak na razie za wysokie progi?

Awans do 1/16 jest sukcesem teraz go trzeba przekuć na sukces marketingowy i medialny. W Europie graliśmy naprawdę dobrze w tym sezonie. Nie wiem dlaczego wciąż się biczujemy.

W sprawach szkółki piłkarskiej porównujemy się do Legii, ale Warszawy nie dogonimy pod innym względem. To jest stolica, inna skala miasta i ludności i trochę inna mentalność. Tymczasem w Krakowie nikt nigdzie się nie spieszy, co widać po przykładzie jaśnie nam panującego prezydenta. Wracając jednak do tematu - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Dlatego nie ma póki co systemu szkolenia w Wiśle, boisk treningowych itd. Myślę, że papierkiem lakmusowym będzie ta runda - w końcu cały stadion do zapełnienia, w lidze wszystkie ciekawe mecze gramy u siebie i jako bonus przyjedzie Standard.
c.d.n.
Odpowiedz cytując