lakota22 napisał(a):

Ale skąd wiesz jak grają ci juniorzy? Skąd będziesz wiedział jak wyglądałaby gra Wisły z nimi w składzie, jeżeli nie są wpuszczani na boisko. Ja też tego nie wiem, mogę tylko gdybać. Ale widzę jak wygląda gra Kirma, Jirsaka i im podobnych. Zrozum nikt nie twierdzi że Chrapek, Stanek, Szewczyk to są talenty światowego formatu, ale czy są gorsi od Kirmów, Jirsaków... Do czego tak naprawdę nadają się Kirm z Jirsakiem? Co oni wnoszą do gry Wisły?
Inną sprawą jest polska myśl szkoleniowa, gdzie myślą przewodnią asekuranctwo i oportunizm. Chwalę Legię za pracę z młodzieżą, ale zauważ ile czasu zajęło Skorży odstawienie beznadziejnie grających Manu i Cabrala i zastąpienie ich młodymi. Do tego polskiego "trendu" dołączył też niestety RM. Czym ryzykował wpuszczając od pierwszej minuty młodych w ostatnich 2-3 kolejkach. Czy gdyby nie okoliczność losu, nie twierdził byś dalej że Czekaj to przeciętniak, wypożyczyć go albo sprzedać. Ale teraz jest traktowany jako przyszłość Wisły. Dlaczego nie ma tak być w przypadku Chrapka i innych młodych
|
tak wtrącę, mogę się mylić, bo widziałem do tylko w paru meczach na poziomie ME i chyba parę minut w pierwszej drużynie i obserwuję statystki w Kolejarzu, ale wydaje mi się, że Chrapek ma w środku pola talent niemniejszy od Czekaja i mógłby być "zastępcą" Jirsaka, jeśli mielibyśmy się Czecha pozbyć. Niech mnie ktoś kumatszy poprawi, jeśli się mylę, ale z tych starszych chłopaków to chyba jedyny, z którego coś może być w Wiśle, no i Nalepa