|
Ale skąd wiesz jak grają ci juniorzy? Skąd będziesz wiedział jak wyglądałaby gra Wisły z nimi w składzie, jeżeli nie są wpuszczani na boisko. Ja też tego nie wiem, mogę tylko gdybać. Ale widzę jak wygląda gra Kirma, Jirsaka i im podobnych. Zrozum nikt nie twierdzi że Chrapek, Stanek, Szewczyk to są talenty światowego formatu, ale czy są gorsi od Kirmów, Jirsaków... Do czego tak naprawdę nadają się Kirm z Jirsakiem? Co oni wnoszą do gry Wisły?
Inną sprawą jest polska myśl szkoleniowa, gdzie króluje asekuranctwo i oportunizm. Chwalę Legię za pracę z młodzieżą, ale zauważ ile czasu zajęło Skorży odstawienie beznadziejnie grających Manu i Cabrala i zastąpienie ich młodymi. Do tego polskiego "trendu" dołączył też niestety RM. Czym ryzykował wpuszczając od pierwszej minuty młodych w ostatnich 2-3 kolejkach zeszłego sezonu. Czy gdyby nie okoliczność losu, nie twierdził byś dalej że Czekaj to przeciętniak, wypożyczyć go albo sprzedać. Ale teraz jest traktowany jako przyszłość Wisły. Dlaczego nie ma tak być w przypadku Chrapka i innych młodych
Ostatnio edytowane przez lakota22 : 17.01.2012 o godz. 16:02.
|