Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2012, 15:57
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Kolejna sprawa Lucas może wybrać dowolny klub w europie po ukończeniu 16 roku życia. I w mojej ocenie tylko natychmiastowe przeniesienie go do pierwszej 11 mogło by skłonić do pozostania u nas. Inna opcja nie wchodzi w grę bo my tak naprawdę posiadamy tylko jedną "profesjonalną" drużynę. A jeśli prawdą jest co mówią że chłopak ma talent to przecież Cleber jest tego świadom i nie będzie kisił syna u nas. To jest realna ocena sytuacji i nie wiem do czego się tu przyczepić tak świat wygląda. Skoro ma szanse zagrać w PSV, Ajaxie czy choćby Twente to niech spieprza z naszego bagna bo tu jako piłkarz lada moment się będzie cofać. A my jako kibice jesteśmy winni poszanowanie dla takiego stanu rzeczy ze względu na to co Cleber dla nas zrobił, jeden z niewielu który zdrowie stracił dla Wisły.
Zasady zgłoszeń zawodnika do Młodej Ekstraklasy przewidują, że musi mieć ukończone 16 lat, aby w niej rozgrywać mecze. Gdyby do Ekstraklasy można było zgłosić zawodnika młodszego byłby to swoisty paradoks. Podejrzewam, więc, że nie ma możliwości zgłosić 15-latka do rozgrywek. W sumie nikogo takiego nie ma w kadrach innych zespołów.

Może to trochę dziwnie zabrzmi, ale pomyślałem, że może w klubie chcą wykupić Nuneza lub Bitona i stąd są szukane oszczędności na ich transfer. Jeżeli byśmy teraz kogoś kupili za dużą kasę byłoby to równoznaczne ze zrezygnowaniem z transferu tych dwóch piłkarzy. Mimo wszystko wskazane byłoby wypożyczenie Jovanicia, czy 2-3 innych zawodników zagranicznych, aby można było ściągnąć kogoś z wolnego kontraktu. Moskal też ma trochę racji, chyba wszyscy się zgodzimy, że ten skład nie grał na miarę swojego potencjału. Jeżeli chodzi o ligę to lepszy skład może mieć jedynie Legia, choć tu bym polemizował. Ten skład jest silny na ligę, lecz wiadomo, że na puchary "trochę" nam brakuje.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.01.2012 o godz. 16:14.