Belzebub napisał(a):

Dziwię się, że kręcenie lodów w Służbie Zdrowia, jak to mówiła, posłanka Sawicka wcale Ci nie przeszkadza?
Afera hazardowa z udziałem głównych mord z PO też nie?
To pikuś, najważniejsze, żeby Polska nie zrobiła kroku wstecz pod rządami Kaczyńskiego hehe
|
widzisz, bo ja widzę to wszystko z normalnej strony, a ty od dupy.
Afera w służbie zdrowie jest, ale z głupiego powodu, błędów urzędników, NFZ i samych lekarzy.. Lekarze nie chcą mieć na sobie odpowiedzialności za kogoś (NFZ). Nie dziwe im się i jestem za nimi.Mam nadzieję, że to się wreszcie skończy.
Tylko cała ta afera przykrywa prawdziwą twarz tej ustawy. Wreszcie skończy się licytacja lekami. Ceny w każdej aptece będą takie same, koniec kupczenia. Co więcej, teraz aptekarz musi Cię poinformować o zamiennikach - zazwyczaj tańszych i tak samo skutecznych. Lekarz choć wypisze lek, nie jest pewny że go kupisz. Możesz wziąć inny. Koniec sponsorowania (a przynajmniej zmniejszenie procederu) lekarzy przez firmy farmakologiczne. I to jest dobre, normalne.
Normalny, zdrowo myślący człowiek widzi przy zmianach szanse - Ty widzisz tylko same zagrożenia. Wyluzuj, bo wpadniesz w depresję, a frustracja wyskoczy ponad Twój sufit.
Powidz mi kto, bo odgrzewasz kotelty stare, gdzie dziś jest Drzewiecki z Chlebowskim?