Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 14:44
milosz napisał(a):Wyświetl post
Widzę że ciągle idziesz w zaparte i te argumenty które obalają twoje absurdalne tezy, nie przyjmujesz do wiadomości.

A cóz to za argument z sytuacją w Widzewie, albo to że w Wiśle jakiś czas nie było dyr. sp. ?!?, człowieku nie ośmieszaj sie, to znaczy że jak przez jakiś czas nie ma trenera to oznacza że trener też nie jest potrzebny, otóż tak trener, jak i dyr. sportowy to norma tworząca normalny klub, a Wojciechowski tego nie rozumie i to jedna z różnic pomiędzy BC i JW, która istnieje i nic na to nie poradzisz.

Otóż akurat to z kim wygrał Apoel jest ważne bo pokazuje że nie przegraliśmy z anonimową drużyną, ponownie niewygodny argument więc udajesz że go nie ma.

Kolejna sprawa to twoja absurdalna interpretacja mojej oceny BC. Otóż Ja go ocieniam racjonalnie , czyli doceniam sukcesy (8 x MP, oraz parę fajnych wygranych w Europie), jak i dostrzegam zmarnowane szanse (była okazja budować infrastrukturę /baza, akademia/, oraz utrzymać stabilizacje trenerską, a i także dokonać wzmocnień tak względem ekipy z Czerwcem mimo rocznej karencji w pucharach europejskich, jak i tej drugiej mocnej Wisły z Żurawskim i Kosowskim przed meczami z Lazio, mieliśmy dwie wielkie ekipy w Wiśle Cupiała i obie nie zrealizowały się dostatecznie właściwie w Europie). Moja ocena więc BC jest racjonalna co dobre chwalę, a co złe krytykuję, u ciebie zaś jest tylko śmieszna czarna propaganda i nic więcej.

Negatywna ocena człowieka sukcesu jakim jest również w Wiśle BC, a jednocześnie pozytywna ocena JW z jego absurdalnym podejściem do piłki ... (stałe ingerencje w pracę trenerów, zastępowanie w ich pracy dyr. sportowych, Cupiał zmieniał trenerów zbyt pospiesznie i często zwyczajnie źle, zwolnienie Maaskanta w trakcie rundy jesiennej też uważam za zbyt pospieszne , należało poczekać do końca rundy jesiennej i spokojnie na chłodno ocenić , plusy i minusy, oraz ewentualnie wówczas poszukać klasowego następcę, ale Cupiał nie ingeruje w bieżąca pracę w taki sposób jak JW i to jest duża różnica i to na plus BC.)... jest absurdalna i tyle, po prostu absurdalna.
Nic dodać, nic ująć. I w tym temacie ufam to by było na tyle.

I wracając do bieżącego tematu ...
No i to powinna być podstawa do wszelkich wpisów o transferach w tym okienku zimowym, a który mamy, niech sprawdzę, 12 stycznia, czyli jest luzik przez 2 tygodnie, jedyna korekta do tego rozumowania to gra w europejskich pucharach, czyli to że startujemy wcześniej niż w roku ubiegłym, więc nie za dwa, ale za tydzień juz pierwszy transfer z tych dwóch (choć Ja uważam za niezbędne 3) co być może jednak będą, być powinien.
No ja .......e znowu ty?
Czytam i nie wierzę, skąd ty to wszystko bierzesz? Przyczyną wydaję się być uszkodzenie mózgu bo nie spotkałem się jeszcze z tak beznadziejnym przypadkiem.
Niechce mi się wierzyć że ktoś z lat 70 może mieć tak upośledzona czynność jaką jest czytanie ze zrozumieniem. Już u sześciolatka zadko zdażają się błędne interpretacji ale u ciebie to wygląda na coś poważniejszego. Nie dość że masz problemy z odczytaniem prawidłowo tekstu, to jeszcze bazujesz na błędnej interpretacji.

Pedagogiem specjalista nie jestem ale tak szybko odniose się do tego co uważam że wiem o co ci mogło w zamyśle chodzić.

Ad1 Stwierdziles ze żaden klub nie moze istnieć bez funkcjii d.sportowego. Podałem ci pierwsze z brzegu przykłady że jest to jednak możliwe. A w Wiśle nie brakowało funkcji dyr. Bo jego obowiązki niejako przejol Skorza, zwiększając tym samym swoje obowiązki...

Ad2 Ja nigdzie nie pisałem że APOEL jest anonimowy, nie nie jest ale to ze wygrał grupę LM nie robi z nich wirtuozów tak samo jak nas nie stawia się na równi z Realem po pokonaniu Barcy.
Napisałem że ciekawe czy powtórzą sukces Za rok? Czy jednak okażą się druga Kopenhaga.

Ad3 A gdzie ja zaprzeczam sukcesom BC? Gdzie sieje propagandę? Stwierdzając że jego sukcesy skończyły się w 2004 roku, że później pikowalismy tylko w dół? . Valerenga, tiblisi, guimares, lewadia, karabach ! Czyż to nie są porażki?
Historii nie da się zakłamac, trzeba się z tym pogodzić i kropka.

Ad4 nie przypominam sobie abym piorownywal JW i BC, dzielił ich na pozytywnego i megatywnego. Wręcz stwierdziłem że ni czym się od siebie nie różnią.

Odnosząc się do twojej tezy iz u BC trenerzy mieli komfort pracy a o JW brutalnie ich się pozbywa. Przytoczylem liczbę 23., bo tyle w ciagu 15 lat było zmian na tym stanowisku. Czy dużo nie wiem, napisalem że pewnie JW i BC mają podobną średnia.

Co do tych inwigilacji JW i zapewnienioM O CZYSTOŚCI nie będę się wypowiadał, to ty sobie wyimaginowales ten argument i go tloczysz, zarzucasz że tego ktoś nie widzi.
Ale nie każdy spędza czas w szatni na odprawie, tak jak ty. A ja nie wypowiadam się o czymś o czym nie mam pojęcia. Nie lubię puszczać koprow i tyle.

Zapewne i tak inaczej to zrozumiesz ale Jesli już postanowisz rozwijać swoje mądrości, to zamieśc cytat by każdy zrzumiall jak wielką masz usterke w mózgu!

Zresztą pare osób już ci mówiło że odnosisz się do czegoś co tylko jest w twojej głowie...
Odpowiedz cytując