Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 13:14
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Czytałem na ten temat artykuł jakiś tydzień temu - sam bym przecież tego nie wymyślił. Nie pamiętam czy w GW czy w Rz. Była tam też informacja, że Rydzyk zaapelował do słuchaczy, żeby zbierać kaskę na ten cel. Nie wiem, czy mi się uda znaleźć ten tekst więc proponuję, żebyśmy obaj poszukali go w necie.

edit:

znalazłem:

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052...y_o_cyfre.html

Sprostowanie z mojej strony: chodzi raczej o rodzaj wadium w wysokości 10 mln, które gwarantować ma funkcjonowanie stacji przez min. 10 lat, a nie o fizycznie wpłacenie tej kwoty do KRRiT. Podobne informacje podawała też "Rz" i chyba tam właśnie to czytałem.
Czyli trzeba wpłacić i inni wpłacili czy to tylko obiecali ze wpłacą. Raczej ciężko to traktować jako wytłumaczenie dla nieprzyznania miejsca na multipleksie. Można by takie warunki stawiać stacjom rozpoczynającym nadawanie, ale Trwam ma już chyba jakieś doświadczenie i raczej sie rozwija niż ledwo wiąże koniec z końcem.

Powód jest tylko jeden. Tak jak łyżka dziegciu potrafi zepsuć beczkę miodu. Tak słowo prawdy potrafi podrzeć misternie i czasochłonnie tkaną ściemę. Dlatego cóż z tego ze prawie cała przestrzeń medialna bębni w ten sam bęben jak Rydzyk swoim malutkim bębenkiem może zakłócić rytm. Nie wolno do tego dopuścić i dlatego Rydzyka ma nie być. Medioci oczywiście w siódmym niebie bo już nikt im nie będzie burzył światopoglądu.
Hej Nasz TS !!