Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 09:54
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Czyli jesli jakies wydarzenie uchwycil aparat trzymany przez reportera Gazety Polskiej to znaczy ze wydarzenie nieprawdziwe albo aparat sfalszowany? Mistrz!
Zastanowilbys sie lbie raczej jak to mozliwe ze na oficjalnych obchodach z okazji Powstania Warszawskiego nie ma zadnych mediow ani politykow. Media i obecna wladza obsrywa polska historie i ludzi ktorzy walczycli za to zebys teraz mogl negowac nagrania z aparatu bo trzyma go nie ta reka co ci sie podoba a ty szukasz problemow gdzies obok.

Potem kolejny, Szpenio. Z zarzutem do Orbana ze ustawia prog na 50% a dzisiaj ma zadluzenie 80%. Czyli jak wyznacza sobie ambitny cel i dazy do tego zeby dlug zmniejszyc to zle?
I z kolejnym zarzutem ze ma 2/3 i moze zmieniac konstytucje, zaloze sie ze byles jednym z tych ktorzy jeczeli z zawodu jak tvn rzucil info ze PO i koalicji zabraknie glosow do zmiany konstytucji. Negujesz zasady demokracji, jedz na Wegry i im powiedz zeby sie odczepili od wlasnej konstytucji i co z tego ze maja 2/3 glosow.

Panowie, z kim Wy rozmawiacie? Dajcie spokoj...
oj Orzeu, a miałem Cie za normalnego. widze że z Ciebie taki sam propagandzista Kaczystanu jak reszta tu obecnych.

gdzie ja neguje, że wpisali 50%? Napisałem, że Gwiazdowski tak jak i Wy, łapie pierdoły i próbuje zdyskredytować resztę ważnych spraw pomijając je.
Opisał pierdoły, a tak naprawdę chodzi o coś zupełnie innego. Także nie to, że mają 2/3 głosów - mają tyle, bo tyle osób na nich zagłosowało. I dla mnie to jest ok, skoro lud chciał. Tylko teraz kręcą lody z konstytucją.

Zresztą ...

KE skrytykowała w środę Węgry za to, że nie realizują planu trwałego ograniczania deficytu finansów publicznych. Komisja zaleciła otwarcie wobec nich nowego etapu procedury dyscyplinującej. - Może to oznaczać zawieszenie wypłaty funduszy spójności, począwszy od stycznia 2013 r. - wyjaśnił komisarz Rehn.

Węgry i bez tej żółtej kartki mają poważne kłopoty. Kraj w zeszłym roku zanotował co prawda nadwyżkę w finansach publicznych, ale tylko dzięki nacjonalizacji funduszy emerytalnych. W tym roku sytuacja finansów publicznych się pogorszy. A dług publiczny Węgier już i tak jest najwyższy w regionie i sięga około 80 proc. PKB. Co więcej Węgry, zdaniem OECD, czeka w tym roku recesja - PKB skurczy się o 0,6 proc.

Nic dziwnego, że delegacja z Budapesztu właśnie udała się na rozmowy z Międzynarodowym Funduszem Walutowym w sprawie pożyczki szacowanej na około 15-20 mld euro. Węgry zapowiedziały już, że są gotowe do dyskusji o wszystkich kwestiach wywołujących krytykę ze strony KE.