Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 00:57
Dziecko drogie, skąd w tobie tyle nienawiści, no to już nie jest problem piłkarski, jak czytam to twoje plucie jadem , to sorry, ale sobie nie pogadamy.

______

W każdym klubie jest potrzebny dyr. sportowy, w każdym.

Określenie Prezes, to określenie zwyczajowe, Panie Czepialski.

Ta drużyna z Cypru to zdewastowała tez FC Porto, Wisła z nimi (tj. z Apoelem)przynajmniej raz wygrała.

Cupiał to 8 tytułów MP, a Ja dobrze pamiętam jak Wisła grała w II lidze, jak sprzedawała mecze w I , generalnie o takich czasach jak teraz to Ja sobie mogłem tylko pomarzyć. A co do samej dekady Cupiała, to niewątpliwie złota era Wisły ale i czas nie wykorzystanych szans, ale pisanie o nich tylko w czarnych barwach, hmm to problem raczej dla psychologa, którym nie jestem więc tematu nie rozwinę. Mnie tam każde MP Wisły zawsze smakuje tak samo i to przy całym krytycyźmie wobec niewykorzystanych szans i zaniedbań epoki Pana BC w Wiśle Kraków.

A tezy o głupocie, braku rozumu itd, no cóż jak ktoś nie ma argumentów to sięga po inwektywy, w sumie to mi cie trochę nawet żal, a ten zachwyt nad Wojciechowskim jest nawet zabawny, ciekawe też że tematem tego forum to jest , niech sprawdzę … Polityka transferowa Wisły .

_______
Tak więc zostawiając na boku posty tzw."miłośników" Pana BC, warto wrócic do meritum, a to najlepiej, jak dla mnie ujete byłoby tak:
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie ma bardziej odpowiedniego i sensownego momentu na poważne wzmocnienie drużyny Wisły niż teraz, tej zimy, tego roku. W dobie ogromnej szansy na jeszcze większy sukces w pucharach, świetnego losowania i przy potrzebie mocnego gonienia rywali w lidze.
Markus napisał(a):Wyświetl post

Tymczasem niestety z klubu płyną dokładnie przeciwne sygnały. Czyżby Wisła miała kolejny raz postąpić zupełnie odwrotnie? Jeśli Valcks nie dostanie pieniędzy, żadnych transferów nie będzie.

I nie ulegajmy tradycyjnej modzie mówienia, że w ogóle żadnych pieniędzy nie ma. klub zarobił już w tym roku ok. 3-4 mln Euro w pucharach, których w budżecie jak zapewniał latem sam Basałaj, zapisane nie miał.

Więc albo Basłaj jest najgorszym prezesem w historii klubu, który projektuje budżet z ok. 16 mln zł stratą, albo "ściemnia", że klub wychodzi i tak jak zwykle mniej więcej na zero.

Oczywiście, Cupiał może zarządzić inne zagospodarowanie pozyskanych pieniędzy niż na transfery. Ale nie mówmy, że tych środków nie ma.
Jedyne co bym dodał, że to bardziej rola Stana Valckx'a w przekonaniu do niezbędnych transferów bossa, bo rola Pana Prez. Basałaja jest w tej kwestii chyba jednak li tylko dekoracyjna, choć może jakieś jednak przyzwolenie na transfery jest , ano jak zwykle poczekamy, zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.01.2012 o godz. 01:47.
Odpowiedz cytując