|
Senior Member
|
|
Dziecko drogie, skąd w tobie tyle nienawiści, no to już nie jest problem piłkarski, jak czytam to twoje plucie jadem , to sorry, ale sobie nie pogadamy.
______
W każdym klubie jest potrzebny dyr. sportowy, w każdym.
Określenie Prezes, to określenie zwyczajowe, Panie Czepialski.
Ta drużyna z Cypru to zdewastowała tez FC Porto, Wisła z nimi (tj. z Apoelem)przynajmniej raz wygrała.
Cupiał to 8 tytułów MP, a Ja dobrze pamiętam jak Wisła grała w II lidze, jak sprzedawała mecze w I , generalnie o takich czasach jak teraz to Ja sobie mogłem tylko pomarzyć. A co do samej dekady Cupiała, to niewątpliwie złota era Wisły ale i czas nie wykorzystanych szans, ale pisanie o nich tylko w czarnych barwach, hmm to problem raczej dla psychologa, którym nie jestem więc tematu nie rozwinę. Mnie tam każde MP Wisły zawsze smakuje tak samo i to przy całym krytycyźmie wobec niewykorzystanych szans i zaniedbań epoki Pana BC w Wiśle Kraków.
A tezy o głupocie, braku rozumu itd, no cóż jak ktoś nie ma argumentów to sięga po inwektywy, w sumie to mi cie trochę nawet żal, a ten zachwyt nad Wojciechowskim jest nawet zabawny, ciekawe też że tematem tego forum to jest , niech sprawdzę … Polityka transferowa Wisły .
_______
Tak więc zostawiając na boku posty tzw."miłośników" Pana BC, warto wrócic do meritum, a to najlepiej, jak dla mnie ujete byłoby tak:
Markus napisał(a): 
|
Nie ma bardziej odpowiedniego i sensownego momentu na poważne wzmocnienie drużyny Wisły niż teraz, tej zimy, tego roku. W dobie ogromnej szansy na jeszcze większy sukces w pucharach, świetnego losowania i przy potrzebie mocnego gonienia rywali w lidze.
|
Markus napisał(a): 
Tymczasem niestety z klubu płyną dokładnie przeciwne sygnały. Czyżby Wisła miała kolejny raz postąpić zupełnie odwrotnie? Jeśli Valcks nie dostanie pieniędzy, żadnych transferów nie będzie.
I nie ulegajmy tradycyjnej modzie mówienia, że w ogóle żadnych pieniędzy nie ma. klub zarobił już w tym roku ok. 3-4 mln Euro w pucharach, których w budżecie jak zapewniał latem sam Basałaj, zapisane nie miał.
Więc albo Basłaj jest najgorszym prezesem w historii klubu, który projektuje budżet z ok. 16 mln zł stratą, albo "ściemnia", że klub wychodzi i tak jak zwykle mniej więcej na zero.
Oczywiście, Cupiał może zarządzić inne zagospodarowanie pozyskanych pieniędzy niż na transfery. Ale nie mówmy, że tych środków nie ma.
|
Jedyne co bym dodał, że to bardziej rola Stana Valckx'a w przekonaniu do niezbędnych transferów bossa, bo rola Pana Prez. Basałaja jest w tej kwestii chyba jednak li tylko dekoracyjna, choć może jakieś jednak przyzwolenie na transfery jest , ano jak zwykle poczekamy, zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.01.2012 o godz. 01:47.
|
|