Bobek90 napisał(a):

|
Ignora mam u ludzi ktorzy twierdza ze nie mam racji, ze sie we wszystkim myle, ale ...nie potrafia racjonalnie, argumentami, wykazac ze moje tezy sa niewlasciwe.
|
Jasne bo tylko ty potrafisz racjonalnie argumentować, a inni to są same matoły.
Człowieku czy ty nie widzisz że wszystkie te zarzuty idealnie pasują do... ciebie, tak właśnie do ciebie.
Toż napisałem czarno na białym: „Teraz zaś sytuacja uległa zmianie (poprzez konkurencje na polskim rynku piłkarskim) i nic nie ma zagwarantowane, nie tylko Mistrzostwa Polski, ale nawet udziału w europejskich pucharach. „
Doprawdy tak trudno to zrozumieć, jak nie było konkurencji w lidze polskiej to Cupiał nic nie musiał zmieniać bo MP sypały się jedno po drugim i mógł się delektować grą w pucharach europejskich, raz z sukcesem a raz bez sukcesu, ot bywało różnie ale bywało, teraz jeśli Legia, Polonia, Śląsk, Amicą odpłyną to nie zostanie zupełnie nic. Wniosek, jeśli BC chce dogonić i zdystansować polską czołówkę musi sie do niej dostosować, tak w kwestii transferów, jak i infrastruktury. Jeśli inne kluby się będa rozwijać w Polsce to Wisła też będzie musiała, o ile będzie chciała z nimi konkurować, a Cupiał to człowiek ambitny więc na bycie średniakiem w polskiej piłce łatwo sie nie zgodzi.
Co do konkurowania w pucharach europejskich to sytuacje tez była dość prosta , boss szybko sie zorientował, że awans do LM po "trupie" Barcy, czy Realu nie jest możliwy, więc całe to konkurowanie to kwestia, od przypadku do przypadku, ot jedynie ekipa Kasperczaka miała jeden niezły sezon, reszta to piękne chwile jak Saragossa, Inter, Barca.
Reszta twojego wywodu, jest na takim poziomie, że nie chce mi się odpowiadać.