tomek100 napisał(a):

|
Naprawdę wierzysz, ze Smoleńsk to był zamach? Pytam z czystej ciekawości - bez żadnych podtekstów czy też napinki. Pozdrawiam
|
Wierzę w Boga więc to co sie stało nie jest kwestią mojej wiary. Jak każdy normalny człowiek chcę wysłuchać każdej ze stron i ich argumentów. Dyskusji jednak od początku nie ma. Została postawiona w pierwszych godzinach po katastrofie diagnoza która jest przez wybranych medialnych pretorian broniona. NIe ma transparentności , nie ma jasnego przekazu że zrobiono co się da.Nie można zadawać pytań. Jeśli jedna strona coś ukrywa powinno to być pierwszym sygnałem że coś jest nie tak. Jeśli poza tym że ukrywa to zaniedbuje istotne rzeczy wzbudza to jeszcze większy niepokój .Jeśli do tego okazuje sie że manipuluje faktami i jeszcze potwierdza z gruntu fałszywa tezę to znaczy ze jest dramat.Takie rzeczy (zaniedbania, manipulacje, zaniechania, ukrywanie) wszystkie naraz nie dzieją się nigdy przypadkowo. Dowody - nie opinie konkretnych osób - świadczą przeciwko zwykłej katastrofie i błędzie pilotów. Zarówno czarne skrzynki , jak i jedyna profesjonalnie zrobiona analiza lotu i symulacja aeromechaniczna samolotu.
W normalnym kraju demokratycznym, z normalnymi obywatelami , myślacymi jak to pisal jeden ze zwolennikow Rudego na tym forum - taki rząd byłby zmieciony z powierzchni ziemi za samo to że olewa swoich obywateli
p.s.Przypominam jeszcze odmowę Rudego tłumaczenia raportu Millera na angielski. Nie zapomnienie tłumaczenia- tylko odmowę. Zrobili to za polski rząd Solidarni 2010 i dziś ukazał sie kawałek w The Times , maja byc nastepne w najwięskzych gazetach europejskich - zobaczymy co z tego wyjdzie