Wyświetl pojedynczy post
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2012, 11:43
Przypomnijcie sobie niedawny wywiad Clebera. Był tam poruszony temat jego syna i szkolenia młodzieży w Wisle. Cleber nie ukrywał, że sama baza szkoleniowa jak i jakość szkolenia ( warsztat trenerów ) wyglądają tragicznie. Wskazywał na przykłady młodych wiślaków, których potencjał zmarnowano w Wiśle.W tej sytuacji, Lucas jeśli marzy o zrobieniu prawdziwej kariery jest skazany na wyjazd do zachodniego klubu.
I naprawdę nie ma co się dziwić, jeśli wspólnie z ojcem wybiorą Zachód. Co może ich tutaj czekać. Debiut w Ekstraklasie w wieku 23-24 lat, zaliczenie po drodze kilka lat kiszenia się w ME. Patrząc przy okazji na wyczyny takich pseudo piłkarzy ( chodzi mi umiejętności czysto piłkarskie) jak Kirm, Jirsak... Te gwiazdy nie jako z urzędu graja co mecz. Na jakie podstawie. Mnie jest trudno orzec. Czy dając pograć młodym za Kirma czy Jirsaka, gra Wisły dużo by straciła? Sądzę że nie. Asekuranctwo i oportunizm sztabu szkoleniowego Wisły jest dla mnie niezrozumiały.
Czy chociażby włączenie Lucasa i wyróżniającego się Kuczaka do treningów z pierwszą drużyną, jest wielkim problemem. W Legi tak postąpiono z Jagiełło. Myślę, że takie wyróżnienie jest młodego piłkarza bodźcem do dalszej pracy, pozwalającym mocniej uwierzyć w swoje umiejętności, utrwalającym jego identyfikację z klubem. Jednocześnie jest wyraźny sygnał ze strony klubu, że zamierza związać swoja przyszłość z tym piłkarzem
Odpowiedz cytując