Lukasz napisał(a):

|
Myślę ze jeszcze nie w tym sezonie. Śląsk łatwo skóry nie odda, Legia jest w gazie, a my mamy o co walczyć. Natomiast patrząc na progres, MP Polonii jest raczej nieuniknione - gość ma zbyt duże parcie i ambicje.
|
Ja myślę, że zadecyduje tutaj przygotowanie do rundy wiosennej i dobry w niej start. Jak Zieliński zrobi z nimi to, co zrobił z Lechem, to widzę możliwość na mistrza dla Dyskopolo. Runda jest krótka i każdy mecz będzie decydujący, a terminarz mają niezły:
ŁKS Łódź (w)
Widzew Łódź (d)
GKS Bełchatów (w)
Jagiellonia Białystok (d)
Legia Warszawa (w)
Korona Kielce (w)
Śląsk Wrocław (d)
Górnik Zabrze (w)
Cracovia Kraków (d)
Ruch Chorzów (d)
Lech Poznań (w)
Zagłębie Lubin (d)
Podbeskidzie Bielsko-Biała (w)
Decydujący będzie początek, po meczu ze Śląskiem będzie wiadomo, na co ich będzie stać. Niemniej jednak jeśli chodzi o mecze z czołówką, to grają z Legią i Lechem wyjazdy (a z Wisłą udowodnili, że na wyjazdach punkty z czołówką zdobywać potrafią), do tego dochodzą domowe mecze ze Śląskiem i Ruchem.
snyrting napisał(a):

Zwróć uwagę, że napisałem o dwóch czynnikach - piłkarzach oraz pieniądzach aby ich sprowadzić do Wisły.
Drużyna z Lewandowskim, Peszką(tu mam wątpliwości ), Mierzejewskim(tu podobnie), Błaszczykowskim i Sandomierskim byłaby bez wątpienia potęgą w Ekstraklasie. Problem polega na tym, że żadnego klubu nie stać na ich zatrudnienie. Tym się różni obecna sytuacja od tej sprzed dekady.
|
W sumie fakt, słuszna uwaga, powiedziałbym kluczowa. Teraz tamten mój post jest trochę bezużyteczny w tej dyskusji, a tyle się produkowałem