Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2012, 22:09
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
NIe będę sie rozpisywal bo do ciebie i tak nie dotrze ale jeden zamordowany w Łodzi a drugi z poderżnietym gardłem powinno ci wystarczyć. Jakby tak się stało za PIS-u to byś tu popluł monitor domagając sie delegalizacji partii. Jak się bedziesz upierał to ci wypisze tu wyrzuconych co do jednego dziennikarzy prawicowych z TVP, naloty o 6 rano na właściciela strony anty komor, aresztowania w blasku kamer TV kibica organizującego akcję Donald Matole, pobicia przez policję dziennikarzy Gazety Polskej w Gdańsku, ostrzelanie samochodu Kaczyńskiego Jarka potwierdzone przez prokuraturę.Mało ? Dla ciebie pewnie awsze mało.
To że ktoś nie lubi Kaczyńskiego ,to nie znaczy że żyjemy w państwie totalitarnym . Ten koleś co zamordował pracownika biura PISu ,został skazany i z tego co wiem to dostał najsurowszy wyrok czyli dożywocie. Twój płacz w tej kwestii byłby zrozumiały ,gdyby morderca nie został złapany ani osądzony ( można by to porównać np. do zabójstwa Politkowskiej w Rosji ,gdzie był to wyrok polityczny i sprawcy nie zlapano). Cyba zabił bo tak chciał ,Tusk go nie nasyłał , i za to dostał dożywocie. Ja sie zastanawiam co by zrobil Macierewicz jakby Kaczyńskiego zamkli na 7 lat tak jak Tymoszenko , i dochodzily by sluchy ,że Kaczynskiego podtruwaja w wiezieniu i za niedlugo umrze.W Polsce demokracja jest o tyle bardziej utrwalona niz na Ukrainie ,że postawienie Ziobry i Kaczyńskiego przed Trybunalem Stanu (a zapewne im sie to nalezalo za to co odpi*rdalali w 2005-2007),nie doszlo do skutku ,bo ze wzgledu na dobro demokracji ,nikt nie chcial wlasnie byc posadzony o to ze msci sie na opozycji .Zatem porownaj sobie to jeszcze raz ze sprawa Tymoszenko i doceń demokracje w Polsce choc nei ejst napewno idealna. O dziennikarzach wyrzuconych z TVP sie nei ebde wypowaidal bo PIS robil to samo , media przejeli w 1wsza czy 2ga noc po tym jak stworzyli koalicje a L.Kaczyński zaklepal sklad rady 2 godziny pozniej . Juz o tym ,że za czasów Pisu przerywali mecz pilki noznej na żywo ,żeby puscic konferencje Kaczyńskiego ,to juz nie bede pisał bo to traca kabaretem. Co do antykomora to "wladza" pod naciskiem mediów zmiekła ,wiec kolejny dowod na to ,że obywatele maja wplyw na to co sie dzieje w tym panstwie.O reszcie rzeczy nie wiem ,poza ostrzelaniem samochodu Kaczyńskiego z wiatrówki