Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2012, 09:56
Puchatek napisał(a):Wyświetl post
Tym wszystkim krytykantom chodzi o to, że forma przerosła treść. I tyle Czy tak trudno to pojąć ?
A od finansowania sprzętu szpitalnego to płacimy haracz więc po co płacić drugi raz ? No chyba, że ktoś chce finansować Woodstock ale ja nie chcę. No ale statystyczny Polak raz w roku ma okazję zrobić gest i wrzucić tą złotówkę a hojniejsi nawet 2 zł i można poczuć się dowartościowanym.
Wolontariusze z tymi puszkami mało co na ołtarz kościoła nie weszli myślałem, że tacę księdzu zabiorą
Ciekawe o ile milionów mniej by mieli jak by nie stali pod kościołami no ale im wolno a organizacjom Pro Life czy na zbiórki na Radio Maryja to już nie ?
Nie, krytykują bo lubią to robić. A sami nie kiwną palcem. Wiadomo: eunuch i krytyk z jednej są parafii.

Nie snuj tutaj teorii spiskowych o organizacjach Pro Life, tylko bierz się do roboty. Proszę bardzo, zamiast wylewać żółć na klawiaturę i psuć innym humor, przejdź od słów do czynów:

Przybyszewskiego 39, dom Sióstr Nazaretanek w Bronowicach. Przyjdź lub zadzwoń i powiedz, że chcesz pomóc finansowo. Zrezygnuj w tym miesiącu z wyjścia do kina lub do knajpy i przelej im te 30-40 zł. Nazaretanki zajmują się pomocą dla samotnych matek, dziewczyn które są w ciąży a nie mają gdzie się podziać. To one też stoją za pomysłem "okna życia":
http://pl.wikipedia.org/wiki/Okno_%C5%BCycia

To jest sól soli, najlepsza forma wspierania ruchu proLife.

No więc na co czekasz?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując