Wyświetl pojedynczy post
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2012, 09:55
Cytat:
Według bułgarskiej gazety "7 dni sport", Wisła Kraków złożyła CSKA Sofia ofertę za Spasa Delewa. Ma ona opiewać na 800 tysięcy euro. To, czy 22-letni napastnik trafi pod Wawel, ma się wyjaśnić w przyszłym tygodniu.

Delew od długiego czasu znajduje się w orbicie zainteresowań Wisły. Przy Reymonta rozważano jego transfer już rok i pół roku temu. Teraz "Biała Gwiazda' miała za niego zaoferować CSKA 800 tysięcy euro. Do nogcjacji pomiędzy klubami ma dojść w przyszłym tygodniu.

Piłkarzem interesuje się także Suwon Bluewings, który ponoć jest skłonny wyłożyć za zawodnika (2,3 miliona euro). Konkretna oferta jednak do Sofii jeszcze nie dotarła.

Delew ostatnio nie wykluczył przenosin do Azji. - Zawsze mówiłem, że jestem gotów przystać na ofertę, która zadowoli mnie i klub. Korea Południowa to dobre miejsce do grania, ale wszystko zależy od władz mojego klubu - powiedział. Gazeta sugeruje jednak, że woli trafić do Polski, bo grając w Ekstraklasie łatwiej jest wpaść w oko wysłannikom silnych europejskich klubów.

CSKA Sofia raczej będzie zmuszona sprzedać swojego czołowego napastnika. Problemy finansowe w bułgarskim klubie są coraz większe, a przychody uzyskane z transferu mogą częściowo uratować sytuację. Na odejście musi jednak zgodzić się także sam piłkarz, a nie tak dawno odrzucił oferty z tureckiego Mersin Idman Yurdu i rosyjskiej Wołgi Niżny Nowogród.

Poprzedni sezon był bardzo udany dla Delewa. W 26 meczach ligi bułgarskiej zdobył 13 goli, do czego dorzucił dwa trafienia w europejskich pucharach. Po pierwszej rundzie obecnych rozgrywek ma na koncie tylko trzy bramki.
zaczyna się...
Odpowiedz cytując