Wyświetl pojedynczy post
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2012, 07:18
Właśnie teraz jest taka okazja bo przecież nie wierzę, że nie mamy tych 4 mln Euro jakie zarobiliśmy w pucharach. Jeżeli będziemy mieć szansę nawet na skromniejszą ligę europejską to nie będzie tak źle. Legia pokazała że i z eliminacji można się dostać do grupy LE. Bo mistrzem zostanie niestety pewnie Legia.
U siebie gramy ze Śląskiem (zakładam że tu strata się zmniejszy o 3 pt, czyli w pozostałych musimy nadrobić 7), gramy z Koroną (na wyjeździe zawsze ciężko nam szło), gramy Legią, Lechem, słabiutkim ŁKS, słabą Cracovią- wszystkie te mecze trzeba wygrać! Na wyjeździe gramy z Górnikiem, Lechią, Podbeskidziem, Jagiellonią, Ruchem, Bełchatowem- nie są to też łatwe mecze, ale mecze w których zagramy na 100% to się uda.

Ślask gra na wyjeździe z Lechią, Podbeskidziem, Polonią, Lechem, Widzewem no i z nami. U siebie ma Legię. Ma gdzie stracić punkty poza tym jego gra z nami wyglądała do jednej bramki... nie wiem jak oni te mecze wygrywają.

Mamy najtrudniejszych przeciwników u siebie i liczę, że ich rozjedziemy

Polonia ma dodatni bilans nad nami. Legia ma na razie też. Do Polonii mamy więc 5 punktów a do Legii 7. Legię trzeba pokonać u nas 3:0 i wtedy strata do legii będzie tylko 3 punkty (zakładam że tak będzie).
Legia na wyjeździe gra ze Śląskiem i tyle. Ogólnie jest już po 2 meczach z Lechem.

Wydaje mi się, że jednak największe szanse na tytuł ma Legia, Śląsk wydaje mi się że odpadnie bo z nami się strasznie cieńko prezentowali, potem my i Lech (ze wskazaniem na nas bo gramy z nimi u siebie), Polonia nie wygra bo jest słabsza kadrowo

Jedno jest pewne my musimy wygrać wszystko czyli zdobyć 36 punktów co jest realne ponieważ potęgi mamy u siebie (dodatkowy atut że oni w tych meczach potracą. Tak więc głowa do góry.

Przyjąłbym postawę bezpieczną w tym okienku. Delev (bo wydaje się, że jest lekiem na nasze zło, obserwowaliśmy go itp., kosztuje zapewne nie tak wiele), do tego lewy obrońca i stoper ale to muszą być strzały w dziesiątkę a nie jakieś Diazy i inne cholery.

Najwążniejsze zadanie dla Moskala i Valcxa to strworzyć obronę nie do przejścia. Prawą mamy dobrą, Chavez ujdzie, Nunez na lewej jak dla mnie dobry ale wtedy problem z pomocą. Potrzeba 2 zawodników - Clebera z początków w Wiśle i dobrego lewego obrońcę (Dudu Paraiba nie będzie moim zdaniem lepszy od Nuneza da tylko pole manewru). No chyba że uznamy że Chavez Diaz wystarczą na tę rundę.

działąj Staszek! i obyś został w Wiśle z 5 lat jeszcze!

Jedno jest pewne chodzi o tylko 3 zawodników i Staszek musi zdążyć na pierwszy obóz. A potem już tylko zgrywać optymalny skład, bo to musi być maszyna nie do zatarcia.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.01.2012 o godz. 07:49.
Odpowiedz cytując