Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2012, 01:33
Mylicie się moim zdaniem. Pisanie, że Wisła może sobie odpuścić wyniki na kilka lat kosztem szkolenia zawodników, albo że to klub gdzie zawsze będzie presja na wynik nie ma z rzeczywistością wiele wspólnego. Nic nie jest dane na zawsze. To że teraz od nastu lat nam "idzie" to nie znaczy że zawsze tak będzie. Życie uczy, że po dobrych chwilach muszą przyjść te złe. I tylko kwestią czasu jest jak przyjdą. Pewnie nie będzie to za rok, może nawet nie za 10 lat ale będzie na pewno. tym którzy nie wierzą polecam cofnąć się nieco. Tak w granice 97 roku. Mam to szczęście, że już wtedy orientowałem się co i jak i pamiętam walkę o ligowy byt, gdzie o jakichś sukcesach, meczach z Barcelonami i innymi Realami się nie śniło. Marzeniem był dobry występ przeciwko Rakowowi z Częstochowy.

Kwestia bazy sportowej jest kluczowa w dalszej przyszłości Wisły, drugą sprawą jest szkolenie młodzieży na poziomie.

Nie wydaje mi się, aby sprzedaż Wisły była w ogóle możliwa. Wisła S.A. to dziś klub, który nie ma prawa do herbu TS, nie ma stadionu, nie ma bazy sportowej. Jedynie kartami zawodników mogą pohandlować. A ta wartość to nie jest pewnie nawet 1/5 tego mitycznego zadłużenia względem TF Kable.

Znów temat się rozmył. Szczerze mówiąc polityka transferowa nie specjalnie mnie pasjonuje w tym okienku. Nie wiem z czego to wynika. Może z wiary z Stana? Nie wiem.

Odpowiedz cytując