gdsmk napisał(a):

|
Jesteś kibicem Barcelony, prawda?
|
Pudło, nie jestem kibicem Barcelony, kibicuje Wiśle Kraków i Brazylii. A w konfrontacjach Realu z Barceloną to np. zależało gdzie grał Brazylijczyk Ronaldo i za tą ekipą byłem (i chyba w sumie bliżej mi do Realu niż Barcy).
gdsmk napisał(a):

|
Poziom narzekań niektórych tutaj jest szokujący.
|
gdsmk napisał(a):

|
Ci piłkarze, na których narzekasz, to są jak na nasze warunki perełki, na które trzeba chuchać, szczególnie Iliev i Mały. Nas NIE STAĆ na lepszych piłkarzy.
|
Wybacz ale Twoja argumentacja jest właśnie "szokująca". Otóż stać nas na lepszego LO niż Paljić czy Diaz ! I chuchać i dmuchać na nich nie zamierzam. To samo dotyczy Kirma i Boguskiego.
Małecki jest na potrzebny ale gry zespołowej nam nie stworzy, jeden indywidualista w zespole to nie problem to może być nawet atut (i często jest !), ale Iliew odnotował w lidze ZERO bramek i ZERO asyst (choć nie, chyba raz trafił w głowę Bitona) i jego juz trudno bronić, ma potencjał wielki, bo jego umiejętności techniczne są z innej bajki niż nasza liga i jestem jego fanem ,ale faktem jest że my potrzebujemy kogoś lepszego, tj. na 90 minut walki (również w odbiorze piłki) i do tego bramkostrzelnego ale i młodszego od Iliewa. Serb byłby bardzo dobrym zmiennikiem wobec realnego konkurenta do składu.
Jestem zwolennikiem pozytywnej oceny pracy Stana, ale nie jestem bezkrytyczny, a Iliew to największe rozczarowanie, spodziewałem się dużo więcej od króla strzelców ligi serbskiej, może wiosna będzie należeć do niego, bardzo bym sobie tego życzył.
______
Pomiędzy narzekaniem i różowymi okularami jest też miejsce na życzliwą krytykę która ma rozwijać nasz zespół, a nie podtrzymywać jej niedostatki. Zwolennikiem życzliwej krytyki jestem, a do wiecznych malkontentów akurat sie nie zaliczam, czemu nie raz dałem tu wyraz. Wisła ma najmocniejszą kadrę w lidze ale wzmocnień potrzebuje obiektywnie, jeśli ma się rozwijać, a tego chcemy chyba wszyscy.
1) LO,
2) def.pomocnik z inklinacją do gry of.,
3) skrzydłowy.
... jak sprowadzimy choć dwóch z tych trzech pozycji piłkarzy klasowych do podstawowej jedenastki to okienko zimowe będzie jak dla mnie b. udane, inaczej to tak jakby się nic nie wydarzyło.
________
tofik, to prawda, Iliew na różnych etapach swojej kariery grał w różny sposób, a w Partizanie na innej pozycji i w inaczej grającej drużynie, ale nie zmienia to faktu że piłkarz ma ogromny potencjał i niemal całkowicie marnowany w Wiśle, może z Meliksonem wiosną da więcej, ale i tak jeszcze jeden skrzydłowy jest nam potrzebny, choćby taki Spas Delew.