|
Dla tych, którzy chcieliby rozstrzygnąć, czy ceny biletów i karnetów są dogodne, przedstawię przykład mojej małej kalkulacji, która być może pomoże tym osobom w zajęciu jakiegoś stanowiska.
Założenia mojej kalkulacji:
- jestem studentem, więc kupuję bilety (i karnet) ulgowe
- jako, że jestem pikolem, interesuje mnie sektor E, konkretnie E12 (bo uważam, że charakteryzuje się najwyższym stosunkiem widoczności do ceny)
- jako, że jestem sukcesowcem, chcę pójść na wszystkie mecze TOP (Lech, Legia, Cracovia, Śląsk) i na mecz PP z Lechem, który co prawda na stronce jest zaliczany do zwykłych, ale przeciwnik jest z gatunku TOP
- chcę też pójść na mecz ze Standardem, pójdę na niego z pewną osobą, której kupuję bilet jako prezent urodzinowy (cena tego biletu jest kosztem stałym, więc nie ujmuję jej w kalkulacji), więc chcę się wybrać na najlepszy moim zdaniem pod względem widoczności sektor - E13
Mam dwie opcje - kupić karnet, ujmujący wszystkie mecze, lub bilety na pojedyncze mecze, które mnie interesują.
Opcja pierwsza (kupno karnetu): 200zł (karnet na E12) + 40zł (E13 na Standardzie) = 240 zł
Opcja druga (kupowanie biletów osobno): 4 * 40zł (bilety na E12 ekstraklasę) + 32zł (bilet na E12 na PP) + 55zł (E13 na Standardzie) = 247 zł
Jak widać, w tym przypadku kupując karnet zamiast osobnych biletów oszczędzam 7zł i dodatkowo idę na dwa mecze, na które w pierwszym wariancie nie poszedłbym (ŁKS i Korona).
|