Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2012, 12:54
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Widzisz Arapaho, roznimy sie diametralnie w rozumieniu dzisiejszego swiata. Ty i inni prawicowi poplecznicy Jarka widzicie swiat przez klamstwa, placz i niesprawiedliwosc, a ja widze swiat jako szanse i mozliwosci.

Kazdego z nas boli, gdy widzimy chore dzieci lub gdy ktos nie ma co wlozyc do garnka. To sa prawidlowe odruchy i wszyscy musimy robic tak, aby bylo tego jak najmniej. Tylko wszystko zalezy od tego jak to robimy:

1. Ty chcialbys dac kazdemu "rybe", aby szybko zabic jego zlosc i niemoc
2. Ja daje wedke, aby sam mogl zlowic rybe i cieszyc sie z dobrego ktore przynosi.

Tak samo jak ja, dziala Unia. Daja kase na nasza onfrastrukture, bo wiedza ze jestesmy w tym obszarze strasznie zapoznieni. Dzieki lepszej infrastrukturze, bedziemy bogatszym spoleczenstwem, poniewaz bedzie wiecej pracy. Zdrowe spoleczenstwo w sensie socjalnym (gdy wiekszosc ma prace), samo naprawi inne bledy i zlikwiduje zapoznienia (czyt. zbyduje szpitale itd). Unia jest bodzcem do dzialania.

Moment,moment.
ad.1.Odpowiadasz jakbym napisał że chcę kazdemu dać mieszkanie i telewizor.Ludzie płacą po 30-40-50 lat składki ZUS a potem słyszą od premiera czy misnistra że muszą czekać na zabieg pół roku a za lekrstwa muszą zapłacić kilka tyś.Łaskę ktoś im/nam robi?o czym ty piszesz ? o jakich kłamstwach?gdzie je podałem ? jak rasowy mediota oczywiście muisz w to wszystko mieszać Jarka...
A ja pisze o rzezczach podstawowych : jeżeli premier mówi nie ma na leczenie, nie ma na lekarstwa, nie ma na szkoły a jest 3 mld na metro, ileś tam mld na drogi (w tym idiotyczne np. ile wydał Majcher na drogę przy Plazie która prowadzi do nikąd), jest kasa na nowa samochody dla urzędników i premie dla nich i na wiele,wiele innych spraw mogę ksiązkę napisać o tym . To jak mówię to jest idiotyzm w czystej postaci bo nie w tej kolejności się gospodaruje kasą
ad.2.Gdzie i komu dajesz wędkę? czytam Twoje posty i nie widzę gdzie ty czy rząd daje ludziom możliwości rozwoju...mogę tu napisac elaborat na temat utrudnień które są dla młodych ludzi i dla przedsiebiorców i to od lat. Jedyne drgniecie w tej sprawie widzialem za rządów PIS- szału nie było ale zmiany się pojawiły- jak na 18 m-cy to przyzwoite. Chcesz to porusz temat podatków, sądownictwa, zatrudniania i rozwoju młodzieży , urzedów,biurokracji,korupcji itp walczę z tym g...nem 10 lat w rzeczywistości a nie w świecie TVN-ów czy TVP

PROSZĘ WYTŁUMACZ MI JAK DZIEKI LEPSZEJ INFRASTRUKTURZE JESTEŚMY BOGATSI ? ROZUMIEM JAKBYSMY BYLI ZNACZĄCYM EKSPORTEREM TOWARÓW DO UE. Ale jesteśmy głównie importerem więc głównie wydajemy kasę. W jaki sposób będzie więcej pracy? Dla ciebie , dla mnie? Że bedę u klienta 15 min wcześniej, że bedę nad morzem w wakacje 1h wcześniej (obecnie 2h później). chyba ze piszesz o komforcie , o poziomie życia a to jednak co innego .Można teoretycznie mieć na kredyt Lamborghini Diablo , mieszkać na 5 pietrze bloku na osiedlu, nie mieć na dentystę ale za to raz w roku szurnać się do Międzyzdrojów albo Juraty i zaszpanować.O to chodzi?

emj10 napisał:
Cytat:
Jak najbardziej UE dotowała szkoły i szpitale. Było wiele programów z których skorzystały szpitale przy remontach (głównie dotyczyło to ogrzewania z programów środowiskowych oraz informatyzacji/cyfryzacji). Podobnie wiele szkół w tym m.in. wyższych dostało grube miliony na inwestycje, a część z tych inwestycji dobiega już końca (w Warszawie).

A to, że nie dają kasy na leczenie to już inna broszka. Choć w pewnym sensie dają jednak pieniądze na leczenie. W MSWiA na Wołoskiej standard leczenia na pewno się poprawił przez to, że powstał nowy łącznik i nie trzeba stać w korkach do specjalisty.

Żeby nie było tak pięknie to jakby policzyć to ile zyskujemy z UE (transfery pieniężne), a ile tam wkładamy to nie wygląda to już tak różowo, choć na tą chwilę nie jesteśmy na pewno w plecy.
UE dotowała głównie remonty budynków przecież wiesz że nie o tym pisze. Kolejka do specjalisty nie jest krótsza w związku z tym że łacznik powstaje prosze cie lekarz zacząl szybciej ludzi obsługiwać? czy się rozdwoił?NIech daja kasę na szkolenia polskich lekarzy zagranicą, niech daja na nowoczesny sprzet, niech dotują lekarstwa, niech dotują stypendia studentów polskich zagranicą (owszem czasem UE coś daje na to i jest to może 0,0001% tego co jest na drogi) , buduja laboratoria na uczelniach bo studenci znają (przez jakiś czas ZZZ ) 200 wzorów a praktycznie nie umieją prawie nic etc.etc.Biłbym tu pokłony UE.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej