Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2012, 23:42
Nunez.

1)Faul z Fulham był na czerwoną kartkę, bo był atak na piłkarza (Nuneza) bez piłki. I sama intencja jest juz na czerwień i to zamyka temat. Kwestionowanie zaś decyzji sędziego przez kogoś kto przedstawia się za kibica Wisły jest jedynie dowodem że dziwaków na tym forum nie brakuje.
2)Nunez jest piłkarzem który grał na pozycji Sobolewskiego, obok Wilka. Wystarczy porównać wspomniany przegląd pola Radka i Czarka do Nuneza i ... temat też jest zamknięty i to z wyraźnym wskazaniem na Argentyńczyka.
3) Teza że to symulant jest tak bzdurna że polemika z nią to zwyczajnie szkoda czasu. Zaś prezentowanie jej na forum kibiców Wisły pokazuje coś o czym już tu wspominałem, ot dziwaków nie brakuje niestety również wśród kibiców Wisły.

Wreszcie na koniec pozwolę sobie zaprezentować własny pogląd na temat Nuneza. I tak po pierwsze jest jeszcze za wcześnie aby go definitywnie oceniać (za pół roku będziemy mądrzejsi), a po drugie chciałbym aby zaczął grać na LO bo tam jest moim zdaniem jego naturalne miejsce. Na dziś dla mnie to piłkarz solidny ale potrzebujemy tu kogoś na miarę Szymkowiaka (czyli lepszego def. pomocnika niż Nunez czy Jirsak), a Nunez nim nie jest, tyle że na tej LO może byłby rozwiązaniem idealnym, jeśli wiosną dostanie szanse sami się być może o tym przekonamy.

PS. A co do wygrywania przez Wisłę, to dla mnie może wygrywać jak chce, dzięki pogodzie, przypadkowi, sędziowskim błędom (rzecz jasna wyjątkiem jest korupcja ale ta akurat Wisły z czasów Cupiała nie dotyczy), szczęściu i w jakikolwiek inny sposób, zwłaszcza że niektórym niby kibicom każde zwycięstwo Wisły będzie kwestionowane jako niby niezasłużone. Niech więc Wisła wygrywa, na pohybel naszym wiecznym płaczkom. A co do urody gry też jej pragnę, ale nie za cenę porażek. Wisła zwycięska i ładnie grająca i tak zresztą na tym forum budziła by mniejsze zainteresowanie niż ta przegrywająca, ot specyfika netu... przyciągającego wiecznie narzekających życiowych nieudaczników, ...taka specyfika netu. Byłoby miło więc aby Wisła zaczęła wygrywać grając ładniejsza piłkę i choćby dla przyjemności rozstania się z netowymi płaczkami.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.01.2012 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując