Wyświetl pojedynczy post
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2012, 20:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Angole gwizdali na Nuneza za pierwszy mecz, a nie za jakies rzekome symulki w rewanżu.
No i prowokował przez cały ten mecz biednych Angoli, ale wszystko w ramach przepisów. Okazał się dla nich za inteligentny, bo to oni chcieli go sprowokowac, by się zemścić, a on sie nie dał.I tym mi zaimonował.
Czerwona kartka z pierwszego meczu jaką wywalczył Nunez jak najbardziej zasłużona dla Angola więc o co Ci chodzi. Jak chcesz możesz kibicowac Fulham a nie Wisle. Podac Ci linka do ich forum czy sam sobie znajdziesz?
A propos.... na ich forum był tez jednym z najbardziej docenianych piłkarzy Wisły, za wartośc sportową, piłkarską, jaka pokazał w trakcie meczu. A że niektorzy kibole byli źli na niego, że z jego powodu Angol dostał czerwoną kartkę? Ich problem.

Natomiast Nunez ma świetny przegląd pola, potrafi wziąć na siebie odpowiedzialność, ma niezły drybling i soczysty strzał. Nie odnotował w swojej pierwszej rundzie gola, ale on pełni inne zadania. Iliev też jest bez gola w lidze, co go nie przekresla, bo prezentuje mnóstwo innych zalet.
Czepiajcie się rzeczywiście bezproduktywnych piłkarzy, ale Nunez na takie czepialstwo po prostu nie zasłużył.
Z całym szacunkiem, ale zupełnie się nie zgadzam. Odwróciłeś kota ogonem. Oczywiście, że nie kibicuje Fulham i po to przejechałem kupę kilometrów, żeby tego Nuneza i 10 innych Wiślaków dopingować. Jeżeli ty teraz piszesz o "skutecznym prowokowaniu" i "zaimponowaniu" to sam się ośmieszasz. Co z tego, że przewracał się co chwilę wywalczając jakieś tam wolne, jak przewalił ten mecz 4:1 przy 10 tysięcy polskich gardeł!!! Ja chcę, żeby on walczył z całych sił i biegał ile tlenu w płucach, a nie odstawiał teatrzyk i nabierał sędziego!

Poza tym, czy to nasz piłkarz, czy nie, zawsze będę przeciwko OSZUKIWANIU. Dla mnie takie ciągłe udawanie fauli to nie cwaniastwo boiskowe, tylko zwykłe k**estwo.

A po meczu z Jagielonią też byłeś za Jaliensem, twierdząc że inteligentnie przyblokował bramkarza i strzeliliśmy gola? Może też cieszyłeś się po meczu z ŁKSem i błędzie sędziego, bo wreszcie "szczęście się od nas uśmiechnęło"? Za Wisłą będę zawsze, ale chcę żebyśmy grali i wygrywali umiejętnościami, a nie jakimś fuksem losu, czy błędami arbitrów.

Wracając do merytorycznej dyskusji, od której sam odchodzisz nazywając mnie kibicem Fulham (haha!), być może Nunez jeszcze się wyrobi. Jakiś tam potencjał ma. Ale w tej rundzie rozegrał bardzo wiele maczów i w ani jednym nie zaimponował, w ani jednym nie był bohaterem. Soczysty strzał powiadasz? Ile razy huknął choćby w światło bramki? Ze 2 na 20 spotkań? Przegląd pola? Poza jednym podaniem do Małego z Apoelem (po którym ten miał jeszcze "trochę" roboty do wykonania) nie pamiętam by zaimponował mi czymkolwiek. Możemy się tak kłócić, mając zupełnie inne zdania, ale zapytam jedno - naprawdę warto byłoby dać za takiego pomocnika 1 mln Euro? Zasłużył sobie na miano najdroższego piłkarza ligi (ex aequo z Sobiechem i Vrdoljakiem)?

PS: twierdzenie, że "Angol (raczej chodzi ci o Dembele ) zasłużył na tą czerwoną kartkę, jest jak pitolenie Roberta o braku faulu Jaliensa. Bycie za Wisła nie oznacza przekłamywania rzeczywistości na Jej korzyść
Odpowiedz cytując