Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2012, 22:35
Wszystko fajnie, tylko zadam prowokacyjne pytanie: kim jest ten Melikson? Przyznaję, byłem nim zachwycony na wiosnę, gdy poprowadził nas do MP. Ale mówiłem, że o faktycznej klasie zawodnika przekonamy się na jesieni.

Jesień pokazała, że Maor prezentuje umiejętności dobre na Liteks, ale w starciu z solidnym Apoelem był bezradny. W dodatku wreszcie wyszedł na jaw feler, który musiał być (nie ma cudów, tacy super-grajkowie do naszej ligi nie trafiają - a Maor mimo długoletniej gry w Izraelu nigdy nie dostał sensownej propozycji z przyzwoitej ligi - coś musiało być na rzeczy).

A mianowicie, przy aferze z Maorem w kadrze okazało się, że ma zaj.biście słabą psychikę.

Ja nie narzekam: dzięki tej aferze Maor u nas dłużej pogra, z pożytkiem dla Wisły. Zmierzam tylko do tego, że nie jest to - jak początkowo oczekiwaliśmy - megakozak i gwiazda niemal europejskiego formatu, tylko dobry grajek z jednak sporymi brakami.

U nas w Polsce zresztą zawsze tak jest. Zagraniczny zawodnik początkowo wydaje się niesamowity, ale wiadomo że ściągnięty ze szrotu. Więc trzeba porządnej diagnostyki, by wykryć usterkę pokrytą kitem przez Turasa, który nam to auto upchnął w Reichu. Uche, Ouatarra, Traore - wiadomo, psychika. Stilić, Roger - przykryci nie istnieją, mają tylko jedną nogę. Elton - alkohol. Svitlica - miał na stałe włączony przycisk "slow motion". W zasadzie wyjątkami od tej reguły okazali się Marcelo i Rudniew - faktycznie klasowi zawodnicy, na poziomie europejskim.

Więc Baruchyan spokojnie może przebić Meliksona, szczególnie że tak naprawdę Maor nie zagrał jeszcze w Polsce 2 rund z rzędu na solidnym poziomie.

PS. Co do Śląska - jeśli udowodnią, że handlowali meczami, to sprawa jest chyba dziecinnie prosta. Kara musi być. Korupcja to obrzydliwość i trzeba za nią karać - nie ma tu znaczenia, że to nasza zgoda. Natomiast wolałbym, by zgodnie z duchem sportu nie robić tego podczas trwających rozgrywek - ale w kolejnym sezonie. Głupio by się czuli przede wszystkim wicemistrzowie, których zrobiono by MP z przypadku. Smród i żenada.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 02.01.2012 o godz. 22:39.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując