Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2012, 11:29
Prosze o jedno: nie mylmy faktów i nie wrzucajmy wszyskiego do jednogo worka.
1. emj10 - absolutnie uwazam że jeśli dziecko jest odpowiednio rozwinięte powinno MIEĆ MOŻLIWOSĆ - pójścia do szkoły w w wielku 6 lat. Ale powinna o tym decydować odpowiednio przygotowana komisja z psychologiem na czele. Przymus czy ustawowy czy pośredni przez podnoszenie cen za przedszkola lub obniżania ich poziomu (zakaz uczenia literek!!!) jest KARYGODNY ponieważ nawet jeśli na 20 dzieci w klasie kilka ma mieć poważne problemy emocjonalne to jest to niedopuszczalne i niczym nie usprawieldliwione
2.Żmijka - też mam osobę która studiowała wychowanie przedszkolene , mam znajoma logopedkę, ciotka uczyła lata w szkole podstawowej i średniej, inna znajoma jest nauczycielką z kilkunastoletnim stażem w szkole podstawowej na Kurdwanowie- tylko w teorii na studiach czy kursach ładnie to wyglada. Są przypadki że dzieci 6 letnie nie maja żadnych problemów, są inne przypadki że problemy mają duże- podawałem przykład z życia wzięty z klasy mojej córy.Jeśli to mało -polecam dalej strone RATUJMALUCHY.PL Jezeli ktoś uwaza że można ryzykować problemy dziecka które mogą sie potem odbić w życiu dorosłym to ja nie mam pytań
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej