Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2011, 17:26
Jovanović nie jest taki zły a wg mnie może być wreszcie godnym następcą Baszcza . Jest zdecydowanie lepszy od Cikosa czy Singlara , gdybym miał go porównywać z Alvarezem postawiłbym znak równości jednak wrzutki Pablo wołały o pomstę do nieba a Marko potrafi zapodać ładnego rogala choć nie zawsze. Nie można zwracać uwagi tylko na to ile minut zagrał w tej rundzie zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę jakie problemy miał. Najpierw zawieszenie przez które stracił cały początek rundy a po nim od razu wskoczył do wyjściowego składu i był podstawowym prawym obrońcą aż do momentu zwolnienia Maskanta , inna sprawa że często opuszczał mecze z powodu kłopotów zdrowotnych , raz większych , raz mniejszych przez które ,np. zasiadał na ławce jak podczas rewanżu z Apoelem jednak kiedy był zdrowy wychodził w podstawowym składzie . Ta sytuacja nieco uległa zmianie jak trenerem został Moskal i z niewiadomych przyczyn postawił na Lameya ( być może Marko miał jeszcze jakieś drobne problemy i dlatego Kazek postanowił mu dać wrócić do pełni zdrowia i nie eksploatować zbytnio podczas końcówki rundy ) jednak powiedzmy sobie szczerze jeśli Marko nie będzie miał takich problemów z kontuzjami to wygryzienie ze składu Lameya nie powinno zająć mu zbyt dużo czasu. Nie można również zapominać ,że Jovanović ostatnio w swoim byłym klubie grywał na środku obrony przez dłuższy czas i potrzebuje trochę czasu by przyzwyczaić się do prawej obrony i wypracować pewne nawyki . Ja w przypadku tego zawodnika i Jego przyszłości w naszym klubie jestem optymistą tylko jak już wspomniałem byleby omijały go kontuzje ale to zresztą tyczy się każdego piłkarza.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.12.2011 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując