Wyświetl pojedynczy post
Pimko
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2011, 12:46
Czy nie wydaje się wam, że zimowy okres przygotowawczy jest zbyt krótki? Od 12 stycznia do 16 lutego kiedy gramy mecz ze Standardem to jest zaledwie 4.5-5 tygodni, gdzie trzeba wypracować formę fizyczną, ale także zgranie i świeżość aby wejść w optymalną formę już na 1 mecz pucharowy...! Według mnie to nie jest możliwe w tak krótkim czasie. Standard będzie już wtedy w normalnym rytmie meczowym, a skoro szanse są mniej więcej wyrównane to może to być czynnik decydujący...

Ktoś napisze, że Maskaant dokładnie rok temu w takim mniej więcej okresie przygotował piłkarzy tak, że zdobyli tego Mistrza, albo że formę się buduje na całe rozgrywki a nie na 1 dwumecz tylko. Niemniej jednak, po pierwsze Maskaanta zastępuje teraz Kazek i nie wiadomo na dobrą sprawę co on wymyśli, a po drugie zespół o ile był przyzwoicie przygotowany to nie odpalił od razu. Sam nie wiem co o tym myśleć...

Konkludując- przygotowania chyba powinny rozpocząć się minimum 1 tydzień wcześniej czyli około 4-6 stycznia i meczów także powinno być więcej, ale może ja się nie znam ;p
Odpowiedz cytując