Temat: Komórki...
Wyświetl pojedynczy post
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2011, 15:51
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
potrzebna pilna POMOC
sprawa wygląda tak. jestem w Orange 3 lata, normalnym klientem na kartę (kupiony zwykły starter z numerem) i teraz zepsuł mi się telefon, nie chodzi na amen. więc pilnie potrzebuje telefonu. i teraz takie pytania:
1) czy w związku z tym, że 3 lata jestem w sieci (ale nie abonament ani nie mixy) mam szansę na jakieś korzystne oferty telefonów, tak poprostu? lub jeśli nie poprostu, to w jakimś mixie (żeby stale doładowywać, bo i tak to robię)?
2) czy bardziej się mi będzie opłacać kupno telefonu w sklepie/allegro, nie w Orange?
3) najważniejsze - jakie telefony polecacie tak powiedzmy do 300-400(maks.)zł - nie smartfony, ale żeby były też porządne - jakiś aparat min. 3mpx, wyświetlacz 320x240 etc. preferowałbym Nokię, ostatecznie jakieś Samsungi albo SE.

bardzo proszę o rady.
1) Jeśli miałem tylko kupowane karty co jakiś czas to raczej niczego specjalnego nei dostaniesz. Jeśli chcesz zobaczyć oferty to wejdz na strone orange i zobacz co proponują i w jakim abonamencie/mixie/taryfach jaki telefon w jakiej cenie dostaniesz. Ja mam bardzo podobną sytuacje z Erą (teraz T-mobile), jak zobaczyłęm co mi zaproponowali po 6 latach współpracy to czekam do marca, żeby podpisać umowe z Play. Swoją drogą wie ktoś na czym polega przeniesienie numeru w trakcie abonamentu?
Zobacz propozycje play, bo chyba rządzą na rynku ostatnio.

2)JEśli doładowujesz co miesiąć to weź sobie abonament albo jakas umowe. Za doladowania na 2 lata co miesiąc np. za 20zł będziesz miła pewnei z 200zł zniżki na telefon.

3) Ja polecam Nokie 6303 Classic. Zajebisty telefon, 2 lata go mam, wytrzymuje teraz do 7 dni przy małym używaniu i 4-5 dni przy rozmawianiu po 20min dziennie i wysiłaniu kilkunastu smsów na dzień. Raz wytrzymał 2 dni jak słuchałem z 10h muzyki i z 10h grałem. Aparat 3,2mpix, świetna bateria, dopiero teraz po 2 latach jest pierwszy problem, dosłownie wczoraj jak podłączyłem do komputera to nie odczytał. Ale miał prawo się zepsuć, bo tyle razy już nim rzucałem, tyle razy mi spadał, że dziwie się że w ogole jeszcze działa.
Odpowiedz cytując