|
Taki Diaz to całkiem niezły grajek tylko robiono mu krzywdę wystawiają go na lewej obronie... gdyby grał przez kilka lat na stoperze mógłby zajść znacznie wyżej. Przy swojej koordynacji ruchowej i wzroście i tak całkiem dobrze radził sobie dobrze na tej lewej obronie.
Ostanie mecze pokazały, że lewy stoper to pozycja, na której może grać z powodzeniem. Ma dużo predyspozycji które mu to umożliwiają, gra głową, wzrost, siła, dobra motoryka jak na tą pozycje, potrafi wyprowadzać piłkę.
Ciekawi mnie czy ten boliwijski obrońca który wybiera się do Polski to idzie do nas bo IMO wygląda na dobrego grajka wtedy Diaz mógłby już na stałe zostać stoperem. Pewnie dla niektórych to duże zaskoczenie ale jestem za wykupieniem tego zawodnika.
"Serbski Łobo" Iliev - mecze w których grał słabo w tej rundzie można policzyć na palcach jednej ręki. Kwestia jest tylko jak dysponować jego siłami. Jeśli nie gra w pierwszym jest dla mnie pierwszy do wejścia. W wielu meczach też graliśmy stylem wszystko do Ilieva... proporcję ataków muszą rozkładać się bardziej równomiernie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2011 o godz. 14:01.
|