MatMario napisał(a):

Jest temat o którym chyba lekko zapomniano. Możliwość "podarowania" komuś swojego karnetu na dany mecz. Czy to w sposób automatyczny, logujemy się, wklepuje swój numer karty, numer karty biorcy klikam akceptuj, na sms dostaje hasło czy chce potwierdzić, potwierdzam i gotowe.
.
|
Dla mnie to najważniejsza rzecz w tym wszystkim, konkretny powód dla którego ja np. nie kupiłem karnetu...
Moge przeboleć zafajdane krzesełko, zbitą pleksi, wyjącego spikera itp. Ale płacić za 7-8 spotkań w sytuacji, gdy osobiście mogę wpaść na 2-3 mecze w rundzie nie będę, nie jestem z Caritasu. Zwłaszcza, że nie wypełniamy nawet połowy stadionu, tak więc pojedynczy bilet kupię sobie nawet na godzinę przed meczem. Żadna łaska karnet.
Klub traci na frekwencji, traci na mnie ze stówkę na rundę. Ja tu sensu nie widzę, ale gdzie mi do naszych magików marketingowców ?
I jeszcze jedno - dogadać się z klubem, zwiększyć cenę biletu na C (tylko) o 1 zł. Karnetu - o 7 - 10 zł. Z przeznaczeniem na oprawę. Klub nic nie traci, UW zyskuje regularny wpływ, dosyć pokaźny, konfrontując go z typowymi wynikami zbiórek. Można planować fajne oprawy, mozna myśleć długofalowo. Zrezygnowałbym wówczas z chodzenia po sektorze z puchami, bo w sumie na oprawę zrzucałby się każdy samym tylko faktem stania w młynie - i tak to powinno wyglądać. Bez angażowanie nastu ludzi co mecz, bez proszenia się ludzi o chojność... Co najwyżej można by było postawić 2-3 osoby przy wejściach czasami przed samym meczem, zawsze by co któraś tam osoba dorzuciła więcej coś od siebie. Ale co do zasady wystarczyłoby spokojnie kasy z biletów.
Jest to możliwe w ogóle ?