Cytat:
|
Rany Boskie to SKWK to Ci się chyba po nocach śni, oni wydali komunikat i prośbę trybun, Byłeś na Twente? Słyszałeś jak trybuny żądały pozostawienia Moskala na stanowisku? Prośba trybun została przyjęta
|
Nie śni mi się SKWK po nocach tylko Wisła, której szkodzi wtrącanie się trybun i SKWK w pracę i decyzje Valcksa. Kibice i trybuny „proszą” o różne sprawy, „pozdrawiają” też PZPN – nie zauważyłem, by w tych tematach SKWK równie aktynie słało różne petycje i listy. Więc nie powołuj się na ten argument.
Cytat:
|
A czy to coś złego? Przynajmniej wiedziałbym że dają z siebie wszystko a nie opierdalają się.
|
Oczywiście, że to coś złego. Zagraniczny trener lepszy od Moskala również może „nie opierdalać się”, wiedzieć, że derby to nie tylko kolejny mecz itd. To nie są sprawy, o których pojęcie na całym świecie ma jedynie Kazimierz Moskal. I te sprawy nie sprawią, że automatycznie będzie układał lepszą taktykę czy lepiej szkolił zawodników niż przykładowr Jimenez. A także odnosił lepsze wyniki.
Nie ma też gwarancji, że i Moskal nie zacznie kiedyś „opierdalać się”, wiedząc, że patrzycie na niego przez palce.
Cytat:
|
Chcemy trenera dla którego przegrane derby to nie będzie kolejny mecz, który po meczu będzie czuł to co my, a nie uśmiechał się do kamery, a porównywanie kompetencji Kazia Moskala z Robertem i Smokiem jest bardzo nie na miejscu, przypomnę Ci iż zapewnił on nam awans w który nikt nie wierzył, przeczytaj sobie opinie "fachowców" na forum na temat wyboru składu, posadzenia gwiazd na ławce, ale wg Ciebie Moskal jest na trenerskim poziomie Smoka? Gratuluje poczucia humoru.
|
Smok ilustrował coś innego, co jak widzę wcale nie zrozumiałeś. Trudno. Drugi raz nie zamierzam tego tłumaczyć. A awans zapewniła nam drużyna zbudowana przez Valcksa i Maaskanta, a nie tylko sam Kazimierz Moskal.
Cytat:
|
Najbardziej efektywnie pracują i osiągają najlepsze wyniki osoby lubiące swoją pracę i identyfikujące się ze swoim pracodawcą, zaprzeczysz? Mam cytować podstawy zarządzania zasobami ludzkimi?
|
Najlepsze wyniki na danym stanowisku osiągają kompetentni fachowcy, a nie osoby o niskich kwalifikacjach. Ten, kto wie, co robi i jak należy to zrobić, a nie ten, kto ma chęci, a nie ma odpowiedniej wiedzy i umiejętności. Ta prawda jest „jeszcze wyżej” u podstaw zarządzania zasobami ludzkimi
Cytat:
|
Ja nie chce widzieć kolejnego magika, który za pól roku odejdzie, a po tyg już nie będzie wiedział jaki zespół trenował bo nie będzie mógł wpisać sobie sukcesu do cv. W tym momencie potrzebujemy stabilizacji i budowy porządnych fundamentów, potrzebny nam mówiąc obrazowo murarz, a nie tynkarz, nawet osoba o niższych kompetencjach pracująca na 100% często osiąga wyniki lepsze od bardziej doświadczonych rywali pracujących np na 50%.
|
A kto Ci powiedział, że zagranicą takich trenerów nie ma, dodatkowo przewyższających warsztatem Moskala? Albo że Valcks nie miał w planach ściągnięcia takiego kandydata? Założyłeś to sobie i traktujesz jako dogmat. Ja odrzucam ten dogmat.
Cytat:
|
Za to wynik są na ławce za fotelami a przed bidonami. Wszystko jest powiązane, chcesz mi powiedzieć, że trybuny nie mają wpływu na grę piłkarzy? Grajmy wiec wszystkie mecze na wyjeździe! Nie napisałem, że wyniki mnie nie interesują, ale że nie są moim priorytetem, co każdy nie plujący jadem by zrozumiał.
|
Trybuny nie mają żadnego wpływu na jakość pracy szkoleniowej trenera i trafność jego decyzji. Tak ciężko to zrozumieć? W związku z tym głos trybun w sprawie obsady funkcji trenera, oparty na kategoriach nie mających najmniejszego związku z cechami niezbędnymi do jej pełnienia, jest szkodliwy.
Cytat:
|
Hola, hola! W poprzednim poście zarzucałeś SKWK, że tylko wspiera Kazia, a teraz zabraniasz mi popierać ich postulaty np o szkolenie młodzieży? Lekko to cyniczne, nie sądzisz?
|
Coś Ci się tutaj „pozajączkowało”.
Cytat:
|
Teraz moje pytanie, gdzie będziesz jak wyniki się skończą? Bo widzisz, mnie nie tylko one trzymają na stadionie, ale mam wrażenie, że Ciebie tak.
|
Z Wisła. Jak wtedy, gdy grała w II lidze. Co nie znaczy, że mam gardzić jej rozwojem i odwracać się od walki o wyniki. Nie wspierać rozwiązań najlepszych dla „walki o wyniki”. Bycie prawdziwym Wiślakiem nie oznacza odwracania się od nich i udawania, że nie mają fundamentalnego znaczenia nie tylko dla jakości egzystencji klubu.
Cytat:
|
Nigdy nie ma gwarancji że dany trener się sprawdzi, zawsze jest to kupowanie kota w worku.
|
Nieprawda. W każdej firmie nieprzypadkowo najwyżej ceni się fachowców w danej branży, a nie laików, bo istnieje między nimi ogromna różnica. Nie jest tak, że mamy jednakowe prawdopodobieństwo i ryzyko iż Ci i Ci się nie sprawdzą.
Cytat:
|
Co do "listy trzydziestu", oczywiście, są chętni, ale na swoich warunkach np taki Simeone chciał cały swój sztab co wynosiło juz około 900k rocznie, Jimenez? Ok, ile zarabiał w Grecji? Na takiej zasadzie Ruud van Nistelrooy tez jest zainteresowany, za jakieś 4kk euro rocznie. Dopóki trzeba płacić Maaskantowi nie przyjdzie dobry trener, swoją drogą ciekawe dlaczego mimo listy 30 wybrano akurat Roberta?
|
A skąd wiesz na jakich warunkach ostatecznie zgodziłby się pracować tutaj przykładowy Jimenez i do wydania jakiej kwoty Valcks mógł w obecnych warunkach przekonać Cupiała? To, co Tobie się tu
wydaje , podobnie jak SKWK, nie ma żadnego znaczenia.
Cytat:
|
3 akapity wyżej pisałeś, ze odebrali sobie to prawo, post wcześniej że się kompromitują i nic nie piszą, więc jak to jest? Mogą pisać, czy nie mogą?
|
Przecież jasno określiłem, że nie powinni wtrącać się w kształtowanie polityki sportowej klubu i to postulatami bazującymi na sprawach wypaczających ją. A jeśli już koniecznie chcą zabierać głos, to w taki sposób, by klubowi nie szkodzić i w takich sprawach, jak ta Peskovica, gdzie chodziło o coś więcej niż kwestia „przywiązania do barw”.
Cytat:
|
Widzisz, ja też bym się podpisał, SKWK zapewne też, ale oni są praktycznie codziennie w klubie, wiedzą jak to wygląda, wiedzą, że nie ma takiej możliwości,
|
To jest tylko Twoje domniemanie. Nic więcej.
Cytat:
|
A Ty chciałeś rozmawiać o wynikach czy odezwach i działaniach SKWK? Widzisz, w SKWK nie ma takiego podziału, ten podział jest tworzony sztucznie przez osoby które chcą się dowartościować ile to nie robią dla klubu i są dla niego ważne, zarówno z jednej jak i drugiej strony, a nawet nie przyjdą pomóc w akcjach organizowanych przez SKWK, więc zapraszam serdecznie do pomocy.
|
Jeśli SKWK zaczęłoby bardziej szanować potrzeby „walki o wyniki”, nie traktując kibiców przychodzących na stadion dla widowiska sportowego jako jakiegoś zła, czy Wiślaków którejś tam kategorii, to myślę, że pojawiłoby się wiele osób, które mogłyby z chęcią udzielać się na rzecz Wisły nie tylko w ich szeregach. To jednak wymagałoby zmiany mentalnej na którą raczej nikt nie jest gotowy.