Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2011, 13:47
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Znam dobrze bramkarza Dawida Pietrzkiewicza . Grał kiedyś w Stali Sanok, bramkarz bardzo dobry, niegdyś kupiła go Polonia Warszawa, ale tam woleli stawiać na Majdana, a on był jego zmiennikiem. Wygryzł Przyrowskiego. Wróżono mu dobrą karierę, nawet grę na EURO 2012. Nie wiem jak obecnie gra, ale wiem, że chce bardzo wrócić do Polski
Cała runda w Baniku, który uchodził za kuźnię talentów w Czechach... Hmm.

Naszła mnie ostatnio taka myśl. Czy jest jakiś klub na świecie gdzie na oficjalnej stronie internetowej ma formularz typu "Zgłoś talent?". U nas jest możliwość zgłoszenia się na testy. Wielu kibiców śledzi niższe ligi, ogląda zagraniczne, ma pewne propozycje. Gdyby taki formularz powstał u nas to powstałaby baza piłkarzy do obserwacji. Wchodzi jakiś pracownik i szuka coś o danym zawodniku (np. dobre statystyki jak na wiek, pozycję, skróty meczów na YT, czy informacje o powołaniu do młodzieżowej kadry), jeżeli znajdzie coś ciekawego to zapisuje na listę do sprawdzenia, a potem Stan, czy któryś z naszych skautów z listy, która zostanie po selekcji - dajmy na 60 nazwisk patrzy czy ktoś jest dobry na Wisłę. Idziemy po kosztach jeżeli chodzi o skauting, a zwiększa się efektywność (więcej osób nad tym pracuje). Może zbyt utopijna wizja, ale ciekaw jestem, czy wtedy by mogła wzrosnąć nasza efektywność transferowa.
Odpowiedz cytując