tofik napisał(a):

|
Coś mało tych Polaków proponujecie. Chociaż te osoby nie powinny się oburzać, że mamy w składzie tylu obcokrajowców.
|
Mimo, że zapytałem o Sebo to jednak wolę, aby ściągano Polaków. Idealna sytuacja dla mnie to 8 dobrych obcokrajowców w kadrze, 10 dobrych Polaków i 6-7 utalentowanych młodzieżowców i juniorów (tutaj może być dwóch zagranicznych). Swego rodzaju parytet. Listę Polaków z miesiąc temu zamieściłem w tym temacie. Wyszło ok. 130 nazwisk.
Swoją drogą trochę mnie zaniepokoiło, że Polonia Warszawa chce ściągnąć Brożków. Jednak mam do nich sentyment i dziwnie bym się czuł gdyby grali gdzieś indziej w Polsce, a tym bardziej tam gdzie nas nie lubią. Myślę, że powinniśmy się włączyć do negocjacji.
Ktoś mówił o Cywce. Nie wiem jak gra, ale jemu też się kończy kontrakt. Dodatkowo dwóm młodym Polakom grającym w czeskiej Gambrinus Lidze.
PS Apropo lig południowych sąsiadów to kiedyś interesowaliśmy się rzekomo Martinem Dubravką. Też mu się kończy kontrakt. Młody słowacki bramkarz, grał w LM.
PS2 Nie widziałem go w grze, ale przeglądając kadry zespołów słowackich zaintrygowała mnie liczba goli i asyst prawego/środkowego obrońcy
http://www.transfermarkt.de/de/nicol...er_125281.html