Wyświetl pojedynczy post
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2011, 19:10
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Po kolei;
1. Jak rok temu sprawdzałem to nie było żadnych nakładek na W7 bo sam się nie mogłem przyzwyczaić, ale po krótkim czasie W7 staje się bardzo intuicyjny i w dodatku wraz z zapełnianiem go programami nie zwalnia ani nie potrzebuje wiecej czasu na urachamianie, wyłączanie itp. tak więc należy się przywyczaić.

2. Do pozostałych dwóch potrzeb dostajesz się przez panel sterowania. Kursor zaczyna migać w okienku wyszukiwania i wówczas wpisz "partyc" i wyskoczy ci program do podziału dysku na partycje, bardzo łatwy do obsługi i intuicyjny. Trzeba wcisnąć PPM na dysku C i kliknąc "Zmniejsz wolumin" następnie z tego co zostanie utwórz dwie partycje.

3. Do kopii zapasowej też wejdź przez panel sterowania wpisując "kopia" i się wyświeli odpowiedni program do tego.
Dzięki wielkie za pomoc. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie po zrobieniu podziału dysku "musiałem" zostawić na dysku C aż 227GB ( nie jest mi aż tyle potrzebne, wystarczyłoby 100GB ) czy to normalne ? Dodatkowo jest jakiś dysk D Recovery który ma aż 15 GB ? .....

i jaką polecasz przeglądarkę i antywirusa pod ten system ?
Powód: oj tam oj tam
Ostatnio edytowane przez Sebo_TS : 25.12.2011 o godz. 19:23.
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując