Sebo_TS napisał(a):

Kupiłem laptopa z Windowsem 7. Do tej pory pracowałem na XP. Jakoś się nie mogę przestawić. Jest jakaś nakładka aby Win7 miał wygląd jak XP Oraz druga sprawa jaką jest podział dysku. Dysk 500GB potrzebuję zrobić z tego 3 dyski. C ( gdzie jest Windows) jakies 100-150 GB a reszte rozbić na 2 dyski. Jak najlepiej i najłatwiej to zrobić.
Kolejną sprawą jest że podczas zakupu koleś powiedział że mam sobie zrobić sobie kopię zapasową Windowsa. W jaki sposób ?
Jeśli byści też mogli dać jakieś wskazówki przy mowym laptopie. Do tej pory miałem jesdnego laptopa w dodatku z USA któremu od razu zarzuciłem XP ( była Vista ) ale go szlag trafił.
|
Po kolei;
1. Jak rok temu sprawdzałem to nie było żadnych nakładek na W7 bo sam się nie mogłem przyzwyczaić, ale po krótkim czasie W7 staje się bardzo intuicyjny i w dodatku wraz z zapełnianiem go programami nie zwalnia ani nie potrzebuje wiecej czasu na urachamianie, wyłączanie itp. tak więc należy się przywyczaić.
2. Do pozostałych dwóch potrzeb dostajesz się przez panel sterowania. Kursor zaczyna migać w okienku wyszukiwania i wówczas wpisz "partyc" i wyskoczy ci program do podziału dysku na partycje, bardzo łatwy do obsługi i intuicyjny. Trzeba wcisnąć PPM na dysku C i kliknąc "Zmniejsz wolumin" następnie z tego co zostanie utwórz dwie partycje.
3. Do kopii zapasowej też wejdź przez panel sterowania wpisując "kopia" i się wyświeli odpowiedni program do tego.