Boli to, ze Wisla wylosowala rywala, a takze kolejnego potencjalnego przeciwnika, ktorzy przy rozsadnej polityce transferowej sa jak najbardziej do przejscia. Boli dlatego, ze zapewne w przerwie zimowej takiej polityki w Wisle nie zaobserwujemy.
Inwestujac 1-2 mln EUR w klasowych zawodnikow mozna zyskac bardzo wiele. Pokazujac sie w Europie wzrasta szansa na znalezienie strategicznego sponsora, na zwiekszenie wplywow w z biletow, na wzrost rozpoznawalnosci Wisly w Europie, na rozstawienie w przyszlych edycjach LM lub LE. Czyli te 1-2 mln EUR moga w perspektywie przyszlych miesiecy i lat zwrocic sie wymiernie (finansowo) i w sposob, ktorego zadny, nawet najlepszy PR nie zapewni.
Rzecz w tym, ze nie byloby tego tematu przy losowaniu, ktore przydzieliloby Wisle ManU, MC czy np. Valencie. Wtedy wydajac te miliony i tak szanse bylyby raczej z gory okreslone. Nawet wydajac 10 mln EUR rywalizacja potoczylaby sie podobnie. Teraz jest jednak szansa i obawiam sie, ze niestety Cupial po raz kolejny nie odrobi lekcji.
...Masz racje ... teraz okaze sie czy wlodarze Wisly mysla dlugofalowo czy tylko licza na fuks i pojedynczy triumf ... inwestujac teraz 2-3 mln ( wg mnie priorytet 2 NAPRAWDE DOBRYCH srodkowych obroncow ) mozemy zyskac wiel : Najbardziej optymistyczny wariant : przejscie Belgów ( wbrew pozorom MEGA trudna przeprawa - ale nie niemozliwa ) i MP ( w naszej mega slabej lidze gdzie blyszczy druzyna warszawska ktora wg mnie gra o wiel gorzej niz My gracajc lipe wiosna tamtego roku to tez nie jest to niemozliwe do zrealizowania ) - ewentualnie PP - i mamy niezly wspolczynnik na nastepne europejskie puchary ....oczywiscie mozna tych sukcesoww nie osiagnac i wtedy 2-3 lmn euro bedzie mozna traktowac jako zamrozenie kapitalu na przyszlosc lub nawet strate - ale czy TO ryzyko nie jest warte tej sumy

wg mnie nasza II linia i nawet atak ( choc pragne zobaczyc 1 mecz z dwoma napastnikami - Genkovem i bitonem w klasycznym 4-4-2 ) nie sa tak zle jak pokazuje tabela ( oczywiscie zakladam brak kontuzji ) no gdyby tylko nie ta wg mnie imitacja obrony - bo nie chcac sie pastwic nad zawodnikami wlasnej druzyny ale PRAWIE wszyscy nasi obroncy prezentuja poziom co najwyzej druzyny walczacej o utrzymanie jak nie nawet I ligi ..... majac pewna obrone typu np. Głowa+ Marcelo - ( TO TYLKO PRZYKLAD !!!!!!! zeby nie bylo zbednej napinki ) czyli mozna powiedziec ze niezlych, odpowiedzialnych i rozumiejacych sie stoperow + nasza obecna II linia -( BEZ KONTUZJI ) to mamy naprawdy niezla druzyne .....