Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2011, 20:43
Ja się z tej decyzji cieszę, choć oczywiście nie jestem bez obaw.

Nie ma co pompować balonika i robić z Moskala jakiegoś wielkiego trenera, zanim cokolwiek zrobił. Długa droga przed nim i dajmy mu się wykazać. Potrzebuje on wsparcia, ale nie klakierstwa. Zapewne bedą też wpadki i potknięcia, na które należy sie przygotować.

Ale też deprecjonowanie go, bo to Wiślak a nie zagraniczny, bo kibice go poparli itd jest śmieszne. Prawdopodobieństwo, że alternatywą dla niego jest jakiś mityczny "dobry z wynikami" jest równie małe jak to, że w podrzędnym hostelu na przedmieściach zanocuje Paris Hilton.

O tym jakim jest trenerem przekonamy się nie wcześniej niż za kilka może kilkanaście miesięcy. Dokładnie tak samo jak z Maaskantem czy każdym innym, który zechciałby tu przyjsć. Wiele było krytyki Maaskanta na jesieni zeszłego roku. O brak stylu czy też wyników. Potem przyszły wyniki, styl nie przyszedł nigdy. Mam nadzieje, że Ci którzy wówczas nawoływali, ze trener musi mieć dwa lata na ustawienie drużyny zastosuja te same kryteria w stosunku do Moskala.

W moim odczuciu wpływ kibiców na powołanie Moskala jest znikomy. Jakby klub miał inne, w jego mniemaniu lepsze rozwiązanie, wybrałby go.
Odpowiedz cytując