Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2011, 14:11
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Poczułem się wywołany:
1. Klasyfikowanie opinii że:" powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz" jako dogmat można w najlepszym razie określić jako schopenhaueryzm. Nie dyskutujesz z meritum, nie przedstawiasz swoich argumentów za to próbujesz z założenia ustawić tę opinię jako nie mającą racjonalnych podstaw (bo w dogmaty się wierzy a nie racjonalizuje).
2. Używając Twojej poetyki można z równym powodzeniem twierdzić że dogmatem jest opinia wyrażana w tej dyskusji przez Ciebie.
3. Pzyznam że ciężko mi sobie wyobrazić na czym miałoby polegać przeniesienie tego "dogmatu" w świat polityki Miałbym optować za premierem z Niemiec albo z Rosji No to stosując podobną analogię premierem UK powinien zostać Berlusconi a prezydentem Rosji królowa Holandii . Przy takim założeniu wchodzę w to.
1. słowoklucz - jakiemukolwiek. Okazuje się, że narodowość warunkuje "kroczenie wstecz". Ciekawe założenie, kwantyfikator ogólny. Nie ja go przytaczałem, nie ja muszę przytaczać argumenty na jego poparcie.

Samo wnioskowanie uwazam za fałszywe, bo narodowość nie ma wplywu na suwerenne decyzje / kwalifikacje jednostek.

2. A konkretnie o ktorej opinii piszesz, badź łaskaw wejść w szczegół?

3. Dobrze podsumowałeś, ja dopiszę, że premierem PL powinien zostać Putin ;-)
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując